Ивет Лалова не изключва възможността да участва и на следващата Олимпиада в Токио. Днес тя се завърна в България след като постигна целта си на Игрите в Рио – класиране на финала на 200 м.

Ивет призна, че е имало и вариант да не се прибере в Българиа, а да отиде направо в Италия, за да помогне във възстановителните работи след земетресението там. Опустошителният трус е станал само на 20 км от мястото, където българкската атлетка тренира и живее със съпруга си Симоне Колио.

Тежкото земетресение ще съкрати престоя й у нас. Заедно с половинката си тя ще се включи в мащабна благотворителна акция за подпомагане на семействата на жертвите и пострадалите при бедствието на Апенините, съобщи bTV.

"Там има нужда от хора, над 250 са загиналите, нуждаят се от кръв и от помощи - каза Ивет и отправи апел за повече човечност. - Да си помагаме повече - когато някой има нужда от кръв, храна или просто от едно одеало".

Ивет благодари зо цялата подкрепа на всички. А също и на Българска федерация по лека атлетика, на Министерство на младежта и спорта, на Български олимпийски комитет. "А и за това, че ми дадоха да нося знамето" - добавя тя.

Ивет обясни, че след като се види със семейство си предстои да вземе решение как ще продължи оттук нататък: "На нас, спортистите, животът е от състезание до състезание. Със сигурност ще бягам, това не е последното ми бягане, може това да не е и последната ми Олимпиада".