От няколко години Илон Мъск обещава, че Tesla ще пусне пикап, но все още няма убедителна информация, която да ни кара да мислим, че компанията действително работи по подобна идея.

Влогърката Симон Гирц, която е известна с нелепите роботи, които създава, е решила да вземе нещата в свои ръце и вчера качи 31-минутно видео, в което показва как тя и екипът й са успели да превърнат Tesla Model 3 в доста симпатичен пикап.

Модифицираното возило се нарича Truckla и според Гирц е "по-добър пикап от Ford F-150 и по-добра спортна кола от Porche 911".

Много от системите на Tesla Model 3 са свързани с компютър и комуникират директно с централата на компанията, което е представлявало сериозен проблем при разрушаването на автомобила.

Колата непрестанно е изпращала съобщения за грешки и неизправности, с които обаче Гирц и хората й са успели да се справят.

Особено предизвикателно е било да стабилизират покрива и носещите греди, които са започнали да се огъват при разрязването на задната част.

В крайна сметка обаче почти всички системи и дори автопилотът на Tesla Model 3 са останали функционални в завършената Truckla.