Очевидно е, че рано или късно електрическите автомобили ще изместят колите с горивен двигател, но проблемът за мнозина към момента е, че EV моделите все още са твърде скъпи.

Това обаче създава доста широка ниша за бизнес, която вече се експлоатира от някои компании.

Electric GT е една такава компания, която е решила да се пробва да създава готови електрически мотори, които да заместят горивните в някои стари модели коли.

До момента инженерите на Electric GT са успели да преобразуват двигателите на Ferrari 308, Toyota FJ-40, Porsche 911 и 912, някои модели BMW oт 2002 г., а наскоро са успели да създадат и електрически двигател за Toyota Land Cruiser.

Както сами виждаме, повечето от тези модели са доста редки и стари, но V8 моторът за Land Cruiser може да бъде ползван и в други автомобили, освен джипа на Toyota.

Целта на компанията е да направят инсталирането на новите двигатели максимално лесно, без да има нужда от намесата на специализирани механици. При V8 моделът тази процедура изглежда доста улеснена, като е нужно да бъдат добавени само батерии, свързващи кабели и тръби за охлаждане.

Въпросният двигател се произвежда в два варианта - със 140 конски сили и по-мощен с 240 коня.

Засега Electric GT не са обявили официално цената на двигателите.