Наскоро по време на мотоизложението във Франкфурт Audi показа на света как ще изглеждат офроуд возилата на бъдещето с прототипа си AI:Trail.

Снимка 443130

Източник: Audi

Джипът е невероятен във всеки един аспект и дори притежава собствен отряд дронове, снабдени със силни прожектори и камери за осветяване на пътя в гористи и труднопроходими местности.

Возилото е с електрически двигател, способен да измине до 500 километра с едно зареждане, но все още не знаем точните параметри на батерията, както и мощността на мотора.

Снимка 443131

Източник: Audi

AI:Trail е дълъг 4.15 метра и е висок 1.67 метра, a купето е направено предимно от карбонови нишки и алуминий.

Прототипът на Audi е предназначен за любителите на природата и е снабден с автономен режим, който може самостоятелно да ни понесе през груби горски пътища и офроуд маршрути.

Снимка 443134

Източник: Audi

Идеята е, че шофьорът може спокойно да се отпусне и да остави управлението на колата в ръцете на интелигентните системи, докато се любува на околната среда през стъкленото купе с огромни прозорци и прозрачен таван.

Снимка 443133

Източник: Audi

Таблото на AI:Trail e изненадващо изчистено откъм екрани, което също свидетелства за намерението на Audi да постави акцент върху пейзажите извън колата.

Audi AI:Me - малък, красив и супер интелигентен

Audi AI:Me - малък, красив и супер интелигентен

Бъдещето на градската мобилност през погледа на Audi

Задните две седалки на джипа наподобяват малки хамаци и са разположени по-високо от предните за по-добра видимост.

Снимка 443129

Източник: Audi

Засега не се знае точно кога AI:Trail ще влезе в производство и дали финалният дизайн ще е като този на снимките, но се очаква AI серията на Audi да направи първите си стъпки на пазара около 2025 г.