Ако с партньора си имате 10 и повече години разлика във възрастта, вероятно ще имате проблеми в брака. Струва ни се, че няма почти нищо изненадващо в това - все пак става дума за различни поколения.

Има обаче и възрастова разлика, която се оказва "идеалната" - ако я имаме, би трябвало да се радваме на почти безоблачен съпружески живот.

Марго Роби и съпругът й Том Акърлев са набори

Източник: SplashNews

Марго Роби и съпругът й Том Акърлев са набори

Според изследване на Университета Емъри, тя е... една година. Двойките, в които единият партньор е по-голям от другия едва с 12 месеца, стигат до развод едва в 3% от случаите.

Ако разликата е пет години, процентът нараства на 18, 10 години - 39% и близо 20 години - стряскащите 95%.

Проучването е направено сред 3000 двойки, които показали, че колко по-голяма е разликата в годините, толкова по-неуспешен се оказва бракът им.

Има обаче една условност - ако са минали повече от две години от сватбата, независимо от възрастовата дупка, вероятността за развод спада с 43%.

Иванка Тръмп и Джаред Къшнър са връстници

Източник: SplashNews

Иванка Тръмп и Джаред Къшнър са връстници

Преди да започнем да се вглеждаме във връстниците си с надеждата, че някъде сред тях е бъдещият ни партньор, да не забравим, че подобни заключения имат съвсем логично обяснение - колкото по-близки сме по възраст, толкова по-вероятно е да имаме сходни интереси, възгледи и цели в живота.