Аперол шприц, ароматно мохито или просто ледена бира - за всеки лятото означава различна напитка за отпускане. Оказва се обаче, че според статията на Money.com много от така наречените летни питиета крият доста рискове. Ето тези от тях, които е добре да избягваме.

"Бял руснак"

Трябва да имаме едно наум не само за този, но и за всеки друг коктейл, който съдържа мляко или сметана през лятото. Причината - вероятността за наличие на салмонела в тях.

Наливна бира в мръсен бар

Сигурен начин да проверим дали трябва въобще да консумираме нещо в едно заведение, е да проверим чистотата на тоалетните му. Ако хигиената е под всякаква критика, няма как да разчитаме, че кеговете за наливна бира се поддържат изрядно чисти.

Мохито

Един от най-летните коктейли може да има в състава си и вредни бактерии. Причината са ментовите листа - ако не са достатъчно пресни, те започват да развиват бактерии, които не са най-приятното нещо за пиене.

Шотове

Може да са популярен начин да се забавляваме с приятели, но шотовете крият неочаквана опасност... за портфейла. Много често чашките се пълнят доста по-малко от обичайните 50 г.

Джин тоник

Джинът е една от класиките на лятото. Много хора обаче забравят, че тоникът в него добавя цели 124 допълнителни калории на питие. Хитър начин да ги избегнем е като заменим тоника с газирана вода.