Легендарните барабанисти от Ямато показаха света своята тайна за енергична форма на сцена, която им е помагала да издържат цели 12 часа на сцена. Музиканите гостуваха в столичен ресторант, където демонстрираха за първи път и собственоръчно източника на своята неизчерпаема сила по време на шоу.

Повече от 20 години японските барабанисти Ямато радват хората по света и ги заразяват със своята вдъхновяваща енергия и силен дух. Ритъмът на тайко барабаните е ритъмът на нашето сърце - в това дълбоко вярват барабанистите от Ямато и всеки човек, посетил техен концерт е усетил сетивно това твърдение. Тези завладяващи барабанисти са изнесли над 2700 представления в 57 страни от целия свят.

Саури, Масая и Субару от състава оформиха пред очите на фенове своите енергийни топки (така ги наричат въпреки триъгълната им форма), които носят името онигири. Те се състоят от японски ориз, сушени водорасли (листа нори), соев сос и черен сусам и често се сервират в комбинация с филе от сьомга. Саури сподели, че това меню е всекидневната им закуска по принцип и не им омръзва, тъй като оризът може да се смесва и оформя с различни подправки, които придават разнообразен вкус.

Онигири са задължителна стъпка за Ямато", непосредствено преди концерт, за да се заредят с издръжливост и веднага след свършване на шоуто, за да се възстановят от изгубените килограми (обикновено свалят по 2, 3 килограма по време на участие).

Снимка 259140

Дори си носят мини приспособления и съдове, за да си приготвят вкусното вдъхновение бекстейдж. Тайната на зареждащата сила е в ориза, водораслите и подправките, но най-вече в любовта и емоцията, с която оформят топките в шепите си. От деликатесите опитаха всички фенове след демонстрацията, тъй като японците по традиция обичат да споделят храната си.

След това домакините от ресторанта почерпиха Ямато с обяд, с акцент - техни родни специалитети. Самите музиканти го предпочетоха, явно с притеснение, че не са свикнали с особеностите на европейската кухня, като менюто им се състоеше от суномоно - предястие, кимчи - туршия, супа мисо ширу , темпура със скариди и ориз басмати. Все пак домакините решиха да ги изненадат с чист български и сезонен специалитет - баница с тиква и кисело мляко.

Непосредствено след обяда японските барабанисти Ямато се отправиха към НДК, където настроиха барабаните за уъркшоп с над 100 деца. В уъркшопа участваха желаещи между 3 и 14 години, в пет последователни групи.

Концертът им е днес от 20 ч. в зала 1 на НДК.