Замесените в продължението на култовия британски филм "Трейнспотинг" творци разкриват все повече детайли относно продукцията.

Двадесет години след оригиналната лента, втората й част ще събере режисьора Дани Бойл и актьорите в главните роли – Юън Макгрегър, Робърт Карлайл и Джони Лий Милър.

В направата на сценария е участвал и авторът на едноименния роман Ървин Уелш. Книгата му показва сложните отношения между група наркозависими в шотландската столица Единбург в края на 80-те години.

"Трейнспотинг" беше филмирана изключително успешно от Дани Бойл през 1996 година.

В интервю за британската редакция на „Вайс”, Уелш разказва, че продължението ще се опита да покаже сегашния Единбург.

"На практика Рентън, Бегби, Улавия и Компира (б.р. – основните герои в "Трейнспотинг”) ще се съберат отново и ще се замесят в порочната индустрия по иновативен начин”, заяви Уелш.

Писателят допълни, че новият филм отчасти ще е базиран на книжното продължение на "Трейнспотинг" – "Порно".

Във втория роман, героите, все още борещи се с ефектите и последиците от зависимостта си към хероина, решават да влязат в порнографската индустрия и заснемат такъв филм.

Новата лента ще има елементи от този сюжет, но сценарият ще отчете факта, че "Порно" беше написана в началото на новия век, а действието в кинопродължението ще се развива в днешно време.

Самият Дани Бойл вече потвърди завръщането на основните актьори, а Юън Макгрегър изрази възхищението си от сценария.

"Ще бъде невероятно. Имаме много хубав, брилянтен сценарий. Така и трябваше да бъде, защото едва ли някой от нас щеше да се съгласи да участва в недостойно продължение на първия филм, при това след толкова дълъг период от време”, заяви шотландският актьор.

Заглавието на новия филм още не е ясно, но той трябва да излезе в кината през 2017 година.