Успехът на книгите на Анджей Сапковски и този на игрите, посветени на Гералт от Ривия, беше достатъчен атестат за Netflix, че сериалът също няма да остане по-назад.

Don't Look Up, The Witcher и кои филми и сериали са се гледали най-много в стрийминг платформата по празниците

Какво се гледа най-много по празниците в Netflix

Изненадите липсват

И се случи точно това - първите два сезона на The Witcher се оказаха същински хит в стрийминг платформата. Да, пандемията забави значително втори сезон, с което повлия и на трети, разбира се, който всички очакваме с нетърпение. Но вече знаем още колко остава, докато го видим.

На специалното фен събитие Tudum от Netflix разкриха, че трети сезон ще бъде пуснат през лятото на 2023 г. Малко необичайно време, защото свикнахме да виждаме сезоните през месец декември. Но от друга страна, чакането ще бъде с няколко месеца по-малко.

А и ще се гмурнем отново в света на белокосия вещер много по-скоро от очакваното. От Netflix обявиха, че този декември ще видим spin-off сериала The Witcher: Blood Origin. Както вече знаем, той е предистория на The Witcher и ще ни върне 1200 години преди познатите ни вече действия.

The Witcher: Blood Origin, Netflix и тийзър на предисторията на The Witcher

Първи тийзър на предисторията на The Witcher

Какво ли ни очаква

Точно тогава, когато Сферите са се сблъскали и в един свят са се оказали хора, елфи, гноми и други създания и чудовища. Ще видим и създаването на първия вещер. Към момента не знаем кой ще влезе в неговата роля, като има доста спекулации за това. Но пък е ясно, че София Браун, Мишел Йео и Лорънс О'Фуарейн ще са в главните роли, а точната премиерна дата на The Witcher: Blood Origin е 25 декември, пише Variety.