Репутацията на викингите е на безстрашни войни, които не се спират пред нищо и никой, докато не постигнат целта си. Не един и два филма и сериала са вдъхновени от тях и подвизите им.

Викингите, генетичното им наследство и само руси и високи ли са били те

Викингите не са това, което си мислим

Руси и високи? Да бе, да...

В четирите епизода на "Последното пътуване на викингите" пък ще се върнем няколко века назад в историята, за да разберем защо викингите са били принудени да напуснат Скандинавия и да кръстосват Европа.

Те достигат до Франция, където културната интеграция и християнската вяра им повлияват значително. Връхната точка пък е през 1066 г. в битката при Хейстингс, с която се смята, че се слага край на епохата на викингите.

Снимка 498270

Източник: Viasat History

Ще разберем и каква роля са изиграли тези безстрашни войни в превръщането на Европа в това, което познаваме днес. Първият епизод на "Последното пътуване на викингите" ще бъде излъчен понеделник, 5 октомври, от 23 ч. по Viasat History, а последният в четвъртък, 8 октомври.

Снимка 498272

Източник: Viasat History

Ако искаме да си направим маратон с четирите епизода, това ще е възможно на 24 октомври от 9:55 ч. и на 25 октомври от 15:50 ч. отново по Viasat History.