Премиерата на "Матрицата: Възкресения" определено беше сред най-очакваните, защото след толкова много години най-после отново се впуснахме в неизвестното и неочакваното.

Киану Рийвс, "Матрицата: Възкресения" и каскадата, заради която е скачал 20 пъти от сграда

Защо Киану Рийвс е трябвало да скача 20 пъти от сграда

Всичко за "Матрицата: Възкресения"

Филмът обаче не беше приет добре нито от критиката, нито от публиката. В сайта Rotten Tomatoes според критиката и публиката филмът е "свеж" на едва 63%, което определено е доста нисък показател.

Ниски са не само оценките, но и приходите в бокс офиса. До момента в световен мащаб "Матрицата: Възкресения" е спечелил 125 милиона долара. И тази сума нямаше да изглежда малка, ако не говорехме за франчайза като "Матрицата".

Нямаше да е малка и ако за създаването на филма не бяха вложени около 200 милиона долара и то без в тази сума да включваме разходите за маркетинг и разпространение. На фона на всичко това, според World of Reel, може да се окаже, че в крайна сметка Warner Bros. ще са на загуба.

Става дума за загуба в размер на около 100 милиона долара, което не е никак малко. Но поне означава, че най-вероятно няма да има нови опити за възкресяването на "Матрицата". Дори да покрие вложените пари, "Матрицата: Възкресения" отново ще се окаже разочарование във финансов план, защото е филм, на който се възлагаха доста по-големи надежди.