Очаквания към "Топ Гън: Маверик" имаше, но едва са били много хората, които са допускали, че филмът може да премине границата от 1 милиард долара приходи в бокс офиса.

Куентин Тарантино, "Топ Гън: Маверик", "Уестсайдска история" и филмите, които режисьорът харесва

Новите филми, които Куентин Тарантино обожава

Честен, както винаги

И не само приходите са високи, но и оценките на критиката и публиката. Интересното е, че е можело да видим не кой да е, а Люис Хамилтън в продължението на филма от 1986 г. В интервю за Vanity Fair пилотът от F1 казва, че е голям фен на оригиналния филм. Ето защо веднага се е свързал с Том Круз, когато е разбрал, че ще има продължение.

Хамилтън толкова е искал да има някаква роля, че е бил съгласен и да изиграе някой чистач. По думите му, Том Круз се е съгласил да го включи, като дори му е осигурил доста добра роля - на един от пилотите във филма.

В крайна сметка, Люис Хамилтън е трябвало да се откаже от ролята, защото графикът на снимките на "Топ Гън: Маверик" е съвпаднал с ангажиментите му около сезона във F1. Самият той се определя като перфекционист и казва, че не иска да се разпокъсва между различни задачи.

Хамилтън твърди, че разговорът, в който е трябвало да каже на Том Круз, че няма да участва, е бил един от най-разстройващите в живота му.

Брад Пит, Formula 1 и защо актьорът взима уроци от Люис Хамилтън

Защо Брад Пит взима уроци от Люис Хамилтън

Стискаме му палци

Но пък от HYPEBEAST припомнят, че пилотът съвсем скоро ще може да работи с друга голяма звезда - Брад Пит. Той ще бъде сред основните продуценти на филм, свързан с F1, за който към момента не знаем почти нищо.