Великобритания е сред най-силно засегнатите страни от COVID-19. Няма как това да не се отрази и на всички сфери на живота. За да документира пандемията, Лондонският музей например събира странните сънища на британците.

Пандемията, отраженията върху психиката и инициативата на Лондонския музей да събира сънищата на лондончани

Кой събира странни сънища по време на падемия

Лондонският музей с интересна инициатива

Киното също реагира на вълненията на хората - на това как властите във Великобритания се справят по време на пандемията от короновирус ще бъде посветен и сериалът This Spectred Isle.

В петте епизода ще видим събитията от откриването на първия заразен във Великобритания до приемането на самия Борис Джонсън в болница с COVID-19 и раждането на сина му на 29 април.

Снимка 515459

Източник: GettyImages

Ролята на министър-председателя в режисирания от Майкъл Уинтърботъм сериал ще изиграе сър Кенет Брана. Актьорът, станал известен с ролите на принц Хамлет и Еркюл Поаро, е готов да поеме може би най-предизвикателната си роля досега.

Повествованието ще се основава на разкази на хора, които работят в канцеларията на Джонсън, в министерството на здравеопазването и научно-консултативната група по извънредни ситуации, както и на истории на лекари и хора, работещи в домове за възрастни, пише Deadline.

Снимка 515463

Източник: GettyImages

"Първата вълна на COVID-19 ще остане в паметта ни завинаги. Това беше време, когато цялата страна заедно започна да се бори с невидим враг. Това беше време, когато осъзнахме истинското значение на единството", казва Уинтърботъм, който заедно с Кирън Куърк е и автор на сценария.

"Смърт край Нил", Кенет Брана, Гал Гадот, Арми Хамър и първи трейлър на екранизацията по Агата Кристи

Коя от двете ще умре

Еркюл Поаро се завръща

Снимките на сериала ще започнат тази година, а премиерата се очаква да е през есента на 2022 г. по телевизия Sky Atlantic.