Когато през 2019 г. Netflix обявиха, че подготвят поредицата Formula 1: Drive to Survive, интересът беше голям, защото феновете на бързите болиди са наистина много.

Netflix, Mercedes, Ferrari, Formula 1: Drive to Survive защо стрийминг платформата нападна двата отбора

Защо Netflix нападна Mercedes и Ferrari

Проява на професионализъм или нещо друго

Но още тогава имаше един човек, който не бе съгласен с цялостната концепция - Макс Верстапен. Пилотът на Red Bull отказа да бъде част от първите четири сезона, като не даваше интервюта пред екипа, който има пълен достъп до кухнята на Formula 1 и отборите.

Отказа и в сезона, в който драматично грабна титлата под носа на Люис Хамилтън. Основният мотив на Верстапен е, че продуцентите на Netflix създават излишни и несъществуващи драми между пилотите, за да генерират интерес.

Според него, той е бил показан като надменен, а всъщност се смята за много земен човек. Но може и да размисли. Преди Гран при на Великобритания, спечелена от Карлос Сайнц, Макс Верстапен заяви пред журналисти, че може и да е част от пети сезон на Formula 1: Drive to Survive, пише Motorsport.

Но пилотът има едно условие, за да се случи това. И то е да има повече контрол над това по какъв начин ще бъде представен в поредицата. Верстапен твърди, че вече е имал разговори с представители на Netflix, за да им обясни какво според него не е било наред до момента.

Според нидерландеца, ако от стрийминг платформата искат той да е част от пети сезон, ще трябва да се съгласят с неговите условия. На Макс Верстапен може и да му се нрави драмата, която Formula 1: Drive to Survive показва и може би създава, но именно тя е в онсовата на успеха на предаването.

Люис Хамилтън, бижутата, пиърсингите и могат ли да му костват участието в Гран при на Монако

Обеците на раздора за Люис Хамилтън

Когато пиърсингът може да се окаже проблем

А той пък е пряко свързан с повишения интерес към Formula 1 в САЩ. Без значение обаче дали Верстапен ще е част от новия сезон на поредицата, който ще отрази настоящия сезон във Formula 1 и се очаква да излезе през пролетта на 2023 г., Formula 1: Drive to Survive ще продължи, като от Netflix дадоха зелена светлина и за шести сезон, пише The Drive.