Повече от 10 години се говори за продълженията на "Аватар", които Джеймс Камерън е запланувал. Е, ако нищо не се обърка, трябва да видим втория филм още в края на тази година.

"Аватар: Природата на водата", Джеймс Камерън, Зоуи Салдана и първи тийзър на филма

Завръщаме се на Пандора

Първи тийзър на дългоочаквания "Аватар: Природата на водата" (Avatar: The Way of Water)

Силно се надяваме, че плановете ще си останат същите, защото това определено е един от най-очакваните филми през последните години. Имайки предвид успеха на първия, който към момента остава най-касовия филм в историята.

След "Аватар: Природата на водата" ни очакват още три филма. За момента няма никаква информация за тях. Е, не и официална. Очакванията са, разбира се, Джеймс Камерън да режисира всички пет филма, защото все пак той е отговорен за успеха.

Е, оказва се обаче, че самият Камерън може и да не иска точно това. В интервю за Empire Magazine режисьорът казва, че е много развълнуван за всичко, което предстои да се случи. И не е сигурен дали след третия, или пък четвъртия филм, но би искал да предаде щафетата на някой друг.

Този друг, разбира се, не ни е известен на този етап и Камерън дори не е загатнал кой може да бъде. Но пък е уверен, че това ще е човек, на когото вярва, че ще се справи с нелеката задача да разгърне и завърши света на Пандора.

Тук обаче идва важното уточнение, че Джеймс Камерън все още не е сигурен дали ще предаде щафетата. Към момента му се струва като добра идея, защото да работи последователно по големи филми като тези отнема много от времето му.

"Аватар: Природата на водата", слуховете за новите заглавия и критиките към тях

Негативните напрежения около "Аватар"

Какво се случва с филма

И така не му остава възможност да се заеме с други проекти, които също иска да видят бял свят. Много силно обаче се надява, че четвъртият филм все пак ще види бял свят, защото твърди, че той е наистина едно "лошо момче", пише Collider.