Епизод шест на "Домът на дракона" (House of the Dragon) ни показа обещания 10-годишен скок напред във времето, където всичко е доста по-различно.

"Домът на дракона" (House of the Dragon), епизод 6 и какво издава тийзърът за него

Голям скок във времето и нови лица в главните роли в "Домът на дракона"

Мили Алкок отстъпва ролята на Ренира Таргариен на Ема Д'Арси

Най-малкото заради смяната на актьорските места. Ема Д'Арси вече е в ролята на Ренира Таргариен, докато в тази на Алисент Хайтауър е Оливия Кук. 

След само ден ще бъде пуснат седми епизод, който трябва още повече да разплете (или точно обратното) нишката на случващото се. Тийзърът към него пък ни подсказва за какво точно да се подготвим. За да няма разочаровани от спойлерите, които следват, препоръчваме на всеки, който не е гледал изминалите епизоди, да спре с четенето.

В шести епизод видяхме драматична и донякъде героична смърт на Лена Веларион (Нана Блондел), която ще отприщи поредица от случки, които никой не е очаквал. Като например кражбата на нейния дракон - Вхагар.

Е, не знаем как точно се краде най-големият сред живите в момента дракони във Вестерос, но очевидно е възможно. А това ще причини и смут, и хаос. В тийзъра се говори за предателство, което към момента не знаем какво точно е.

Но по-важното е, че виждаме завръщането на Ото Хайтауър (Рис Ифанс) след като е пети епизод бе разжалван като Ръка на краля и отпратен от Кралски чертог. В шести епизод въобще не го видяхме, но това ще се промени.

От тийзъра виждаме, че човек, който физически много напомня на Ото, ще сложи брошката за Ръка на краля. Нещо, което ни навява на мисълта, че един от най-добрите стратези в сериала ще изиграе правилно картите си. Не и без помощта на дъщеря си, разбира се.

"Домът на дракона" (House of the Dragon), Лена Веларион и различната ѝ смърт в книгата "Огън и кръв"

Различната и неочаквана смърт в "Домът на дракона"

Когато действието с книгата се различава

Видеото завършва с драматична сцена, в която чуваме Ренира да казва, че се надява всички да видят истинското лице на събеседника ѝ. Но кой е той? Алисент? Ото? Или пък някой друг?