Въпреки скучните телефони без сензорен екран отдавна да не са желана придобивка, те набират все повече популярност сред хората, които търсят начини да се откачат от смартфоните си.

Много от тези модели разполагат с удобства като 4G, радио и музикални приложения. Но едно от големите им предимства е размерът, който обикновено е доста по-малък от този на смартфон. А някои от тях са по-малки дори от запалка Zippo.

Наскоро в полезрението ни попадна именно такъв модел, който се счита и за най-малкия мобилен телефон на пазара.

Името му е Tiny t2 и e дело на компанията Zanco, която преди време шокира света с миниатюрния Tiny t1.

Снимка 461628

Източник: Zanco

Телефонът е с висок 6 см, широк е 3 см, а дебелината му едва 1.5 см. С тези размери Tiny t2 тежи само 31 грама, но определено не е лишен от функциите, характерни за телефоните с копчета.

Моделът разполага с 3G радио, няколко вградени игри, има слот за microSD, Bluetooth и дори предлага 3.5-милиметров жак за слушалки, през който можем да слушаме МР3-ки.

Снимка 461630

Източник: Zanco

0.3-мегапикселовата му камера, разбира се, е нищожна и не можем да очакваме нищо кой знае какво от нея, но все я има, нали...

За сметка на това батерията му може да издържи поне седмица при нормално ползване, тъй като LCD екранът с диагонал от един инч определено не изисква много енергия.

Снимка 461629

Източник: Zanco

В момента телефонът може да бъде закупен от Kickstarter страницата на Zanco за 60 долара, а при финализиране на кампанията цената му ще скочи до 130 долара.