Електрическите Volkswagen ID.4 модели са сред петте най-продавани коли в Европа през 2022 г., а немският производител се готви да усили EV производството си и обяви следващите поколения на серията ID.3. 

Тест драйв, Volkswagen ID.3 и идентичността на един истински електромобил

Тест Драйв: Volkswagen ID.3

Страхотен външен вид, нестандартен интериор и на моменти прекалена минималистичност са в основата на новия хечбек

Новият ID.3 ще бъде представен в целия си блясък през следващата пролет, но VW издава, че той ще е с някои ключови подобрения, някои от които са в резултат на потребителски предложения. 

ID.3 ще получава актуализации на софтуера си чрез безжични ъпдейти директно от мобилна мрежа (ОТЕ), а в базовия пакет вече ще влизат 12-инчов дисплей на таблото, обновена централна конзола с поставки за напитки и подвижен под на багажника. 

Снимка 598256

Източник: Volkswagen

Добавени са и система за асистиране при паркиране и движение (Park Assist Plus и Travel Assist), услуги като Plug & Charge и система за интелигентно планиране на маршрути Electric Vehicle Route Planner. 

Същевременно Volkswagen планира да започне да произвежда електромобилите си и в основния си завод във Волфсбург, като до момента компанията е доставила над 500 000 бройки от ID моделите си. 

Снимка 598255

Източник: Volkswagen

От тази седмица ще отворят поръчките за новите ID.3 автомобили с модели Life, Business, Style и Tour, а базовата цена на ID.3 Life е 89 398 лв. 

Тест драйв, Volkswagen ID.5 GTX, личните карти и защо е важно да имаме идентичност

Volkswagen ID.5 GTX - смислен автомобил, който умее да балансира

Тест драйв: Volkswagen ID.5 GTX

Доставките обаче най-вероятно ще започнат чак през последната четвърт на 2023 г.