Камерите са един от специалитетите на Sony, а фотоапаратите от Alpha сериите са сред най-предпочитаните измежду професионалисти от различни сегменти на фото и видеографията. 

Тази седмица към портфолиото на компанията бе добавен нов апарат на име ZV-E10, който се очертава като един от по-достъпните, но същевременно способни модели в редиците на Alpha. 

ZV-E10 е насочен към влогърите, но е подходящ избор за всеки, който иска да има лека и мощна дигитална камера, удобна за бързи клипчета и красиви снимки на залеза. 

Снимка 540904

Източник: Sony

Най-важната промяна спрямо предходния ZV-1 модел е, че при новия апарат можем да сменяме обективите и така значително да разширим списъка от ситуации, в които бихме могли да го ползваме за професионални или лични цели. 

Апаратът разполага с APS-C Exmor CMOS сензор с 24.2 мегапиксела и BIONZ X процесор - същите, които виждаме при някои по-скъпи модели от Alpha сериите. 

Снимка 540902

Източник: Sony

Видеозаписът е с качество до 4К при 30fps и можем да избираме между два режима на стабилизация, която обаче се осъществява чрез солиден кроп на изображението. 

Според DPReview качеството на изображенията в стандартен режим на стабилизация е подобно на това при Sony a61000, който е и със сходна цена. 

ZV-E10 предлага най-различни автоматични режими за снимки и видео, като влогърите определено ще се зарадват на специалния режим за продуктови видеа, при който фокусът автоматично се пренася от човека към продукта и обратно. 

Снимка 540905

Източник: Sony

Звукът се записва от насочен три-камерен микрофон, за който получаваме и предпазител за вятър, но можем да свържем и външен микрофон с 3.5-милиметров жак. 

Важен детайл е и въртящият се LCD екран, който се обръща настрани, а не нагоре, както се случва при други популярни модели на Sony. 

Апаратът може да се свързва с устройства посредством Wi-Fi и може да се ползва за стриймване при качество до 720p.

Снимка 540903

Източник: Sony

За последното е добре да ползваме кабелната връзка с USB-C за по-стабилен сигнал. 

Батерията също търпи подобрения и вече издържа на до 80 минути видеозапис, което е почти двойно повече спрямо способностите на предходния модел. 

Sony ZV-E10 ще се появи към края на август в черен и бял цвят на цена от 1499 лв. за тяло без обектив. 

Sony Airpeak S1 и всичко за новия дрон на компанията

Първият дрон на Sony струва 9000 долара

Само за професионалисти

Срещу още 200 лв. получаваме комплект със стандартен 16-50-милиметров обектив, който би трябвало да ни свърши добра работа за непрофесионални цели.