SE вариантите на iPhone са разумният и достъпен начин да навлезем в екосистемата на iOS, тъй като предлагат прилични характеристики и “айфонски” дизайн на доста достъпна цена.  

iPhone 13, iPhone 14 и защо има смисъл да изчакаме следващия модел

Защо да не си купуваме iPhone 13, а да изчакаме следващия

Промените тази година са незначителни

Слуховете около следващата генерация SE, която се очаква през пролетта на 2022 г., ни карат да се въздържим от покупка на нов телефон за момента и да изчакаме още няколко месеца. 

Според данни на колегите от 9To5Mac iPhone SE 3 ще е с новия A15 Bionic чип, който видяхме при тазгодишния iPhone 13, а това означава, че телефонът ще е доста бърз и способен. 

Снимка 476115

Източник: Facebook / Apple

Това означава, че телефонът най-вероятно ще поддържа 5G свързаност. 

Най-значимата промяна обаче може би ще е в дизайна. Очаква се новият SE да завземе формите и извивките на вече позабравения iPhone XR. 

Това означава повече екран, липса на хоум бутон и най-вероятно LCD панел за екрана. 

Снимка 441942

Източник: Apple

Може би това ще е последният iPhone с LCD дисплей, пишат от 9To5. 

Очаква се също Apple да удостои предстоящия SE с Face ID, но и да помести сензор за пръстов отпечатък в страничен бутон. 

Не сме склонни да се доверим твърде много на последното твърдение, тъй като това би било прецедент за телефоните на компанията - досега iPhone има или само Face ID, или само Touch ID. 

Apple iPhone 13 и как недостигът на чипове се отразява на производството на новите модели

Недостигът на чипове застигна новия iPhone 13

Apple намаля производството

Надяваме се скоро да се доберем до повече детайли, тъй като за момента предстоящият SE изглежда като добра алтернатива на скъпите флагмани от последната година и не виждаме причина да не го изчакаме, ако обмисляме да сменяме телефона си.