Телефоните на Honor, дъщерна на Huawei компания, завладяха джобовете на милиони потребители по света, привличайки интерес с ниски цени и флагмански характеристики.

Тази седмица видяхме най-новите Honor 20 и Honor 20 Pro модели, които определено грабват окото и представляват доста разумен вариант за хората, които искат да получат максимална производителност и красив дизайн срещу максимално малко пари.

Снимка 424992

Източник: Honor

Преди да зачекнем темата за забраната, която Тръмп наложи над търговските отношения на американски компании с Huawei, нека набързо разгледаме какво предлагат новите телефони.

Huawei и защо магазини в Азия отказват да търгуват със смартфоните им

Магазини в Азия вече отказват да търгуват с Huawei смартфони

Телефоните на китайската марка губят стойността си

Основната разлика е в камерите

Основната разлика между Honor 20 и Honor 20 Pro e в камерите, с които разполагат двата модела. И двата телефона разполагат с главен 48-мегапикселов сензор и 16-мегапикселова камера за ултра-широк ъгъл на заснемане.

Снимка 424993

Източник: Honor

Разликата е, че камерата за далечно заснемане при Honor 20 е с 2 мегапиксела, докато Pro моделът разполага 8-мегапикселова сензор.

Другата голяма разлика е в апертурата на главната камера - Honor 20 Pro може да се похвали с F/1.4 сензор, който би трябвало да осигури по-добри снимки в тъмна среда.

"Под капака"

И двата модела разчитат на 7-нанометровия Kirin 980 процесор, но разполагат с различни конфигурации за RAM и памет.

Снимка 424995

Източник: Honor

Honor 20 разполага с 6GB RAM и 128GB памет, докато Pro вариантът печели от 8GB RAM и 256GB памет.

По-скъпият модел е снабден с голяма батерия от 4000mAh, а по-малкият разчита на 3750mAh. Добрата новина е, че и двата телефона идват с 22.5-ватово зарядно за бързо зареждане.

Печеливш дизайн

Снимка 424994

Източник: Honor

И двата телефона са с изчистени 6.26-инчови LCD екрани, а селфи камерите им са поместени в малка дупка в горния ляв ъгъл.

По-атрактивната част от дизайна и при двата модела е гърбът, който използва нова "Triple 3D Mesh" технология, за да създаде уникалния променящ се блясък.

Ще можем ли да си ги купим

По време на обявяването на телефоните научихме, че Honor 20 ще струва 499 евро, а Honor 20 Pro - 599 евро, но не стана ясно кога можем да очакваме телефоните в магазините.

Ще може ли Huawei да създава смартфони в бъдеще

Ще може ли Huawei да прави смартфони в бъдеще

Ситуацията за китайската марка се влошава

Малко след представянето на телефоните стана ясно, че и двата модела не са преминали сертификация с Google в дните преди забраната, която Доналд Тръмп наложи на Huawei. Това означава, че е възможно моделите изобщо да не влязат в продажба.

САЩ, Huawei и каква отсрочка даде страната на китайския производител

САЩ даде 3-месечна отсрочка на Huawei

Успокоение за настоящите потребители на китайския производител

От Honor съобщават, че ще уведомят аудиторията си възможно най-скоро, когато има развитие по въпроса.