В края на седмицата Samsung официално потвърди, че през февруари ще се състои Unpacked събитие, по време на което корейският гигант ще представи следващата генерация на серията Galaxy S. 

Samsung Galaxy S22 Ultra и първите изтекли изображения на новия смартфон

Ето как ще изглежда Samsung Galaxy S22 Ultra

Първи изтекли снимки

По думите на ТМ Рох, президент и директор на отдел "Мобилни комуникации" в Samsung, по време на събитието компанията ще представи "най-забележителното устройство от серията S", създавано до момента. 

Той загатва, че ще видим следващо поколение Galaxy S, което обединява най-добрите изживявания от сериите Samsung Galaxy, което веднага приемаме за недвусмислена препратка към сливането на Galaxy Note и Galaxy S. 

Снимка 560852

Източник: Samsung

Въпросното устройство най-вероятно ще се казва Galaxy S22 Ultra и ще представлява своеобразен наследник на последния Galaxy Note 20 Ultra отпреди две години. 

Ключова част за това, разбира се, ще играе присъствието на S Pen, като очакваме Galaxy S 22 Ultra да има специално отделение за стилуса, както бе и при оригиналния Note.

Приемствеността между S и Note се загатва и във видеото, предшестващо събитието, в което виждаме силуети на два телефона, един от които е объл и най-вероятно представлява стандартния Galaxy S22, а другият е с по-остри ъгли, каквито имаше Note 20. 

От прессъобщението на компанията съдим, че фокусът ще падне върху камерите и по-специално нощната фотография, и продуктивността. 

Samsung Galaxy Z Flip 3 и как телефонът ни изненада и спечели

Samsung Galaxy Z Flip 3 - телефонът, който ни изненада и спечели

Време е да помислим за сгъваем телефон

Все още няма точна дата за събитието през февруари, но очакваме тя да бъде съобщена в следващите дни.