През есента на миналата година Samsung съобщи, че работи върху технология на име New Infinity. Тя би позволила на компанията да създаде смартфон, чието лице е изцяло заето от екран - няма рамки, няма камери, няма и слушалка.

Наскоро корейският производител публикува патент, от който съдим, че въпросната технология е готова и е много възможно да бъде ползвана в следващия Galaxy S11 или Note 11.

Интересното при този патент е, че описва наличие на общо три камери, вградени под New Infinity екрана.

Решението на Samsung да заложи на дизайн с две селфи камери при тазгодишния Galaxy S10+ бе по-късно оттеглено при Note 10, който се появи със само един сензор в екрана.

Снимка 407889

Източник: Samsung

Изглежда от Samsung са сметнали, че двата отвора за камери в екрана заемат твърде много площ и трябва да се търсят други варианти.

Това ни кара да вярваме, че New Infinity действително е следващата стъпка в дизайна за Samsung, но въпросът е за какво са ни три предни камери.

Отговорът най-вероятно е, че третият сензор ще служи за лицево разпознаване, но може да изпълнява и друга функция - засега това остава неясно.

Huawei, новият смартфон на марката и невижданият досега дисплей

Новият най-силен коз на Huawei

Телефон, като никой друг

Интересно ще е да видим дали пък Huawei няма да успее да изпревари корейския си конкурент и да пусне телефон с подобен екран още преди края на годината, както гласят някои слухове от този месец.