Samsung току-що публикува дълъг пост, който по същество казва, че иска да адаптира към телефото камери своите 200-мегапикселови сензори с висока разделителна способност, използвани в основната камера на Galaxy S23 Ultra и други телефони.

Samsung, Apple, LG и изчезват ли рамките около екраните на смартфоните

Задават ли се смартфони без рамки

Следващата стъпка за смартфоните

В момента S23 Ultra използва 10-мегапикселова телефото камера с 3х зуум за портрети и увеличение на близки обекти с бленда f/2.4 и 10-мегапикселова камера с 10х увеличение с бленда f/4.9.

Samsung отбелязва доста основателно, че телефото камерите позволяват превъзходни портрети благодарение на намаленото изкривяване на чертите на лицето и по-плитката дълбочина, която добавя боке ефект към фона.

Снимка 634514

Източник: Samsung

Samsung твърди, че телефото камерите могат да извлекат много от 200-мегапикселовите сензори с ултра висока разделителна способност.

В съчетание с невероятната разделителна способност на сензора от 200 мегапиксела телефото обективът може да създаде удивително детайлни портрети на хора и обекти и да увеличи светлочувствителността, когато до 16 съседни пиксела са обединени в един гигантски виртуален пиксел.

Сензорите 200MP ISOCELL HP2 и ISOCELL HP3 подобряват качеството на снимане със зуум чрез прилагане на базиран на изкуствен интелект Remosaic алгоритъм, който позволява по-добро изразяване на оптимизирани за дадена сцена детайли.

Снимка 634519

Източник: Samsung

Всичко това ни говори, че Samsung отново се готви да покаже на технологичния свят следващата голяма стъпка при телефото камерите, след като наскоро излезе iPhone 15 Pro Max с изцяло нова перископична камера.

Остава да видим как ще се развие това начинание, тъй като когато Samsung представя някаква нова технология на камерата или сензор, обикновено я виждаме внедрена в телефони няколко месеца по-късно, най-често в модели на Xiaomi, Vivo, Oppo или OnePlus.

Galaxy S24 Ultra с 200-мегапикселова основна и 200-мегапикселова телефото камера със сигурност би бил огромен скок за смартфон фотографията за фотографията и би отнел донякъде атрактивния профил на iPhone 15 Pro Max.

Samsung и новите камерни сензори на компанията

Ще сложи ли Samsung 440 мегапиксела в смартфон

Трябва ли ни такова нещо

Уви, Samsung засега запазва мълчание относно конкретните си планове за внедряване на технологията и очевидно просто ще трябва да изчакаме още няколко седмици или месеца, за да разберем кой ще е първият модел с 200-мегапикселова телефото конфигурация.