Samsung Galaxy Fold отнесе изключително много критики, като повечето бяха добре обосновани, но не трябва да забравяме, че повечето първи модели на подобни джаджи срещат сходни отзиви.

Това не е проблем за производителите, особено по-опитните такива, а напротив - повод е да подобрят продукта си и да се вслушат в гласа на потребителя.

Именно по тази траектория се движи и Samsung със своите сгъваеми смартфони, които вече имат модел в редиците си - Galaxy Z Fold 2.

Снимка 491241

Източник: Samsung

Телефонът бе представен по време на Unpacked събитието на Samsung, а основният акцент в презентацията бе как новият апарат успява да преодолее проблемите, които преследваха първия Galaxy Fold.

Започваме от една от главните черти на Z Fold 2, а именно механизма на сгъване.

От Samsung са подобрили защитата на пантата, като са използвали технология, сходна на тази при Z Flip, но при Z Fold 2 пантата е още по-компактна, а четките за отблъскване на прах и частици - по-ефективни.

Екранът вече може да се фиксира в различни позиции и да стои стабилно на гладка повърхност.

Външният 4.6-инчов дисплей от първия Fold е заменен с 6.2-инчов, което би трябвало да направи апарата доста по-функционален.

Главният екран (в разгърнат формат) също е по-голям от преди и вече е с диагонал от 7.6 инча, като поддържа и 120Hz опреснителна честота.

Снимка 491242

Източник: Samsung

В десния панел е поместена селфи камера, докато прорезите са елиминирани, а рамките са осезаемо по-малки.

Samsung Galaxy Note 20 и Note 20 Ultra 5G - всичко за новите модели смартфони на Samsung

Samsung Galaxy Note 20 и Note 20 Ultra - красотата е в детайла

Galaxy Note ни е слабост, тази година - поне 20 пъти повече

Промени има и в цветовата палитра, в която Z Fold 2 ще бъде предлаган - мистичен бронзов и мистичен черен цвят са новите тонове на сгъваемия флагман на Samsung.

Всичко останало за модела ще бъде разкрито на първи септември, когато ще научим и един от най-важните за потребителите въпроси - ще бъде ли Z Fold 2 по-евтин от първия Fold?