Няколко месеца ни делят от представянето на следващите Galaxy S модели на Samsung, но и от третия сгъваем модел на компанията.

В мрежата вече обикалят различни слухове, изтекли данни и мнения на разбирачи, благодарение на които отрано можем да придобием поне бегла представа за новостите, които ни готви Samsung за догодина.

Тази седмица в интернет изплуваха компютърно генерирани изображения и на двата предстоящи модела, базирани на изтекли патенти и данни за тях.

Снимка 503091

Източник: Voice / OnLeaks

От тях научаваме, че Galaxy S21 ще запази в голяма степен дизайна от 2020 г., като отново ще видим доста обемист камерен модул, но с леки промени във формата и, разбира се, сензорите.

Очаква се Samsung да представи подобрен вариант на 108-мегапикселовия си сензор, а може би и още по-добра перископична леща.

Снимка 503092

Източник: Voice / OnLeaks

Galaxy S21 най-вероятно ще предложи до 12GB RAM, ще разполага с новия Snapdragon 875 и ще е с огромна батерия от 5000mAh.

При Galaxy Z Fold 3 нещата стават още по-интересни, ако съдим по снимките, създадени от LetsGoDigital, които са базирани на документ от Корейската патентна служба.

Снимка 503089

Източник: LetsGoDigital

Те разкриват сгъваем телефон с не две, а три сгъваеми крила, в едно от които има и скрита клавиатура, която се вади, само когато е нужна.

Така телефонът започва да изглежда още повече като компютър или хай-енд таблет, но става и значително по-дебел.

По данни на LetsGoDigital Z Fold 3 ще разчита на същата пантова технология, с която разполага и Galaxy Z Fold 2, но ще е с подобрена камера, нов процесор и доста по-голям екран.

Снимка 503093

Източник: LetsGoDigital

Припомняме обаче, че засега от Samsung не са потвърдили горните твърдения и е възможно реалните устройства да са различни от тези на снимките.

Huawei, Oppo, Apple, Samsung и коя ще е новата челна тройка на производителите на смартфони през 2021 г.

Друга китайска компания диша във врата на Huawei при смартфоните

Прогнози за 2021 г.

Очаква се Galaxy S21 да бъде официално представен през февруари, а Z Fold 3 най-вероятно ще се появи към края на следващото лято.