Новата ниша на сгъваемите смартфони отскоро се радва на още едно попълнение в лицето на дългоочаквания Motorola Razr, който ни печели моментално с възродения дизайн на модела отпреди 15 години.

За разлика от останалите сгъваеми смартфони, които видяхме през тази година, новият Razr е супер компактен, стегнат и без излишни заигравки откъм технологии и дизайн.

Другата разлика спрямо Huawei Mate X и Samsung Galaxy Fold е начинът на сгъване, който е същият, като този от едно време.

Снимка 453003

Източник: Motorola

През 2019 г. обаче долната част на телефона е заета не от клавиатура, а от страхотен 6.2-инчов OLED панел без никакви гънки и издатини, каквито имаше в екрана на първия Galaxy Fold.

Има и втори, по-малък дисплей с размер от 2.7-инча, който служи за бърз контрол на приложения и може да бъде ползван за селфита със задната камера.

Снимка 453004

Източник: Motorola

Трябва да признаем, че тя не е толкова мощна, колкото са сензорите в Galaxy Fold например, но пък предлага цели 16 мегапиксела и режим за нощно снимане.

Във вътрешната страна на новия Razr има и втора камера за селфита с 5 мегапиксела, от която също не бихме очаквали чудеса.

В крайна сметка не камерите са акцентът на телефона, а страхотният му дизайн, който е различен от всичко, което пазарът предлага в момента.

Снимка 453005

Източник: Motorola

За да запазят профила на телефона тънък и изящен, от Motorola е трябвало да направят компромиси с някои хардуерни компоненти, което в случая ни се струва като добро извинение.

Батерията е доста малка и предлага едва 2510mAh, което е принудило инженерите на Motorola да заложат и на по-малък процесор в лицето на Snapdragon 710.

Добрата новина е, че в комплекта има 15-ватово зарядно за бързо зареждане.

Цената на телефона е 1500 долара, което е доста над цените на водещите флагмани, но пък е и доста под цените на другите сгъваеми смартфони в момента.

Засега Motorola Razr е ексклузивен за Verizon в САЩ, но в идните седмици и месеци ще стане ясно кога ще навлезе и в Европа, и на каква цена.