Докато Samsung се опитва да направи сгъваемия екран функционален под формата на смартфон, други компании вече правят опити да внедрят гъвкавите екрани в лаптопи.

Samsung Galaxy Fold и какво ще промени компанията в сгъваемия смартфон

Какво ще промени Samsung в Galaxy Fold

Очаква се сгъваемият смартфон да се появи през юни

Наскоро Lenovo разкри детайли за именно такава джаджа, която представлява лаптоп без клавиатура и разполага единствено с 13.3-инчов гъвкав екран.

Ако трябва да бъдем честни, устройството напомня повече на таблет, отколкото на лаптоп, но това не му пречи да претендира за приза на първия сгъваем лаптоп на пазара.

Целта на Lenovo е да наблъскат възможно най-производителните чипове и технологии в малкото и тънко тяло, за да позволят на бъдещите потребители достъп до същите услуги, които би могъл да им предложи по-обемист конвенционален лаптоп.

Снимка 424378

Източник: Lenovo

За момента обаче дочуваме от колегите в The Verge, които са се докоснали до мостра на модела, че екранът на Lenovo все още е далеч от перфектен.

Въпреки това джаджата действително е впечатляваща, най-вече заради малкия си размер и възможността да бъде ползвана като таблет и лаптоп едновременно.

Засега не знаем точно с какви чипове ще разполага джаджата, но се очаква да работи с Windows и да ползва някой от процесорите на Intel. За цена все още нищо не се споменава, но от Lenovo казват, че финалният модел ще е готов да влезе в продажба през идната година.