Някъде в програмния код на Instagram се крие информация, която показва, че Зукърбърг и екипът му са тествали вариант, в който харесванията под снимките в профила ни са видими само за нас, но не и за последователите ни, съобщи The Verge. 

Откритието е дело на Джейн Уонг, която се занимава с това да се рови в кода на големите платформи. 

Малко след като новината се появи в мрежите, от Instagram заявиха, че към момента идеята е просто идея и не се тества, но въпреки това платформата прави всичко възможно, за да "намали напрежението", което някои потребители на услугите й изпитват.

Пристрастяването към социалните мрежи е истинска болест

Пристрастяването към социалните мрежи е истинска болест

Великобритания ще таксува Facebook и Google, защото носят вреди на младите

Новината за потенциалното премахване на лайковете идва дни, след като Independent съобщи, че във Великобритания се обсъждат варианти за регулации, които да ограничат ангажираността на потребителите. 

Идеята е да се въведе мярка, която би лишила хората от чувството за нужда от постоянно постване в името на повече лайкове. 

Според данните на Уонг, информацията в кода на Instagram показва, че компанията търси начини да накара потребителите си да се фокусират повече върху самото съдържание, което други хора споделят, отколкото върху броя на лайковете.

Защо е добре веднага да сменим паролите си в Instagram и Facebook

Защо е добре веднага да сменим паролите си в Instagram и Facebook

Поредният “дефект” в системите на социалната мрежа