Едно от големите предизвикателства пред производителите на камери от ранга на GoPro e как да наблъскат максимален брой екстри и функции в изключително малко, но същевременно здраво тяло.

GoPro Hero8 Black и GoPro MAX - най-доброто от GoPro до момента

Най-доброто от GoPro до момента

Променен дизайн и много нови екстри

За последния си модел Hero 8 от GoPro заложиха на външни добавки под формата на светкавица, микрофон и т.н. Но дори и те не променят из основи камерата така, както се случва при наскоро излязлата Insta360 One R камера.

Insta360 One R е модулна екшън камера, която можем да променяме и нагласяме в зависимост от това в каква ситуация се намираме и какво искаме да снимаме.

Снимка 461324

Източник: Insta360

Така в рамките на секунди можем да сменим нормалната леща с 360-градусова такава или да добавим 4К сензор с широк ъгъл на заснемане.

При 360 градуса резолюцията достига до 5.6К и 30FPS, а при широк ъгъл можем да снимаме с 60FPS и 4К резолюция.

На всичкото отгоре, основният модул разполага и с тъч екран, но камерата може да бъде управлявана и чрез мобилно приложение.

Снимка 461323

Източник: Insta360

Не е нужно да споменаваме, че джаджата разполага с HDR, Hyperlapse, нощен режим и всички останали екстри, които бихме могли да очакваме от екшън камера.

За момента приложението и софтуерът в камерата се считат като слаби страни на Insta360 One R, но от компанията обещават регулярни ъпдейти, които ще направят интерфейса на камерата максимално ефективен.

Снимка 461326

Източник: Insta360

Другият минус е, че стабилизацията на изображенията се случва чрез допълнителна обработка със софтуера на Insta360 One R. Но и това ще се промени - с усъвършенстването на модела.

Цената на базовия пакет започва от 340 евро, но заради огромния интерес към продукта трябва да изчакаме около месец за доставката.