Възроденият Motorola Razr се появи в целия си блясък само преди няколко дни, като много хора в технологичните среди го спрягат за най-атрактивният смартфон на 2019 г.

Motorola Razr, първият смартфон със сгъваем екран на марката и всичко, което трябва да знаем за него

Motorola Razr - новият фаворит сред сгъваемите телефони

Всичко ново е добре забравено старо

Обновяването на някогашния Razr се оказа изключително популярен ход за Motorola и Lenovo, и изглежда, че формата и дизайнът на новия модел са предизвикали интерес сред някои от водещите производители на смартфони.

Само преди няколко дни Xiaomi и Huawei са получили патенти за сгъваеми смартфони, които са доста подобни на новоизлезлия Motorola Razr, предаде Gizchina.

И двата патента описват телефони, които се сгъват през средата, но и в двата случая виждаме малко по-различен дизайн от този на Razr.

Патентни рисунки за сгъваем смартфон на Xiaomi

Източник: TechieWord

Патентни рисунки за сгъваем смартфон на Xiaomi

Моделът на Xiaomi е снабден с малък екран върху една от външните страни на апарата, докато при Huawei вторият екран отсъства напълно.

При Huawei липсва селфи камерата, тъй като патентът описва почти безрамков дисплей, при който камерата най-вероятно е поместена под самия панел на екрана.

Патентни рисунки за сгъваем смартфон на Huawei

Източник: TechieWord

Патентни рисунки за сгъваем смартфон на Huawei

Засега е твърде рано да знаем дали двата патента ще се материализират в реални продукти.

Все пак сме приятно изненадани от самия факт, че две от водещите китайски компании за смартфони разглеждат подобни модели, защото създаването им би означавало повече избор за потребителите и по-конкурентни цени в развиващата се ниша на сгъваемите телефони.