По време на събитие в Истанбул тази седмица Huawei представи цяла гама нови продукти, разпределени в пет продуктови категории - сгъваем и традиционни смартфони, таблет (с електронно мастило), лаптопи и слушалки. 

Huawei, Volkswagen и могат ли двете компании да произвеждат електромобили

Какво иска да си купи Volkswagen от Huawei

Сделка за милиарди

Дерек Ю., президент на Huawei Consumer Business за Европа, Канада и Турция, сподели, че новите джаджи са част от ангажимента на компанията да направи дигиталния свят по-достъпен за всеки човек, семейство и организация. 

Това е очевидно и от профила на всеки от представените продукти, които биха могли да се харесат на наистина широка част от потребителите, просто защото всеки може да намери нещо в тях. 

Huawei Mate Xs 2

Снимка 578730

Източник: Huawei

Започваме от лъскавия и доста атрактивен, пореден сгъваем смартфон на китайската марка - Mate Xs 2, който този път е с ултралек и тънък стъклен корпус, метална рамка и още по-плосък екран. 

В разгърнат формат OLED панелът е с дигаонал от 7.8 инча, а при затворен телефон размерът е 6.5 инча, като и в двата случая честотата на опресняване достига 120Hz. 

Акценти телефона са тройната камера с 50-мегапикселов True-Chroma главен сензор и батерията, която е с капацитет от 4600mAh и възможност за зареждане с до 66 вата. 

Huawei nova Y70 и nova Y90

Снимка 578734

Източник: Huawei

Смартфоните nova Y70 и nova Y90 се позиционират комфортно в средния клас и предлагат атрактивни за определени потребители екстри, като мощни батерии например. 

Снимка 578733

Източник: Huawei

И двата модела са с 6.7-инчови LCD екрани с доста минимални рамки, тройни задни камери, които са разположени различно при двата модела и са с различни сензори, но пък обещават “изключителни фотографски възможности”.

Y70 се отличава с огромна батерия с 6000mAh, докато при Y90 капацитетът е почти толкова внушителен - 5000mAh и зареждане с до 40 вата, при което са нужни само 30 минути за постигане на 50% заряд. 

Huawei Matebook D 16 и 16s

Снимка 578731

Източник: Huawei

Новите лаптопи Huawei Mate D 16 и D 16 s са специално предназначени за хората, които работят или учат дистанционно, или онези, които предпочитат лаптопът им да е с 16-инчов екран за по-приятни филмови вечери. 

Серията е базирана на 12-то поколение процесори Intel Core H-Series, като в пакета влиза и двуканална RAM и SSD. 

В случая собствениците на други устройства на Huawei ще могат да се радват на богата интеграция между устройствата си и по-лесно прехвърляне на файлове и данни. 

Huawei MatePad Paper

Снимка 578732

Източник: Huawei

MatePad Paper e първият таблет на марката с електронно мастило и изглежда като доста удобна джаджа, която да вземем с нас на плажа или пък на събитие, на което трябва да водим бележки. 

Екранът е с диагонал от 10.3 инча, а теглото на таблета е само 350 грама. 

Добавен е и “шумолящ” звук при писане, но предполагаме, че основната му роля ще е като средство за четене и устройство, от което да пуснем някой мейл, докато сме на ваканция. 

Huawei FreeBuds Pro 2

Снимка 578729

Източник: Huawei

Huawei представи и новите FreeBuds Pro 2, които бяха обявени за първите слушалки в света с двойна TWS система с висока разделителна способност.

Компанията обещава до 15% по-ефективна ANC система от предходния модел, както и “безпрецедентно качество на звука в този клас”. 

Sony LinkBuds S и какво предлагат новите слушалки

Sony LinkBuds S - малки слушалки с големи амбиции

Изцяло различен дизайн

Звуковата система се състои от два DAC преобразувателя и драйвер с четири магнита, а интересен акцент е интелигентното регулиране на звука според формата на всяко ухо.