Първоначално джаджите и технологиите се появиха в пространството около нас - компютър на бюрото, телевизор на стената, телефон в чантата.

Следващата стъпка в прогреса на потребителските технологии бе да ги прилепи към тялото ни - цялата категория Wearables изпълнява този замисъл.

Третата стъпка - технологията идва под и върху кожата.

Проектът SkinMarks на Google се цели именно в последната категория и разработва футуристични татуировки, които могат да превърнат човешката кожа в сензитивен тъч панел.

Снимка 488253

Източник: Google

В официален документ Google разкрива, че концепцията им използва изобретения на компанията iSkin, която преди време създаде ултра-тънки и разтегливи пластини, наподобяващи кожа.

Те са по-тънки от човешки косъм и могат да бъдат програмирани да изпълняват различни функции.

Важно е да отбележим, че прототипите за момента не предвиждат подкожни интервенции, но подобни идеи могат да бъдат забелязани в този документ, който детайлно описва творението. Засега не става ясно как точно тези татуировки взаимодействат със смартфон например, но ни е достатъчно да знаем, че се работи по подобна интеграция.

Знаем обаче, че те доста наподобяват на детските татуировки, които се нанасят с вода, като разликата тук е в мастилото, което Google ползва.

Целта на Google е да създаде още по "натурален" начин за взаимодействие между хората и технологиите, и да позволи на човек да се "възползва" от моторните и сензорните способности на биологичния си апарат - тялото.

Трябва да признаем, че си предпочитаме мастилените драсканици и засега сме "пас" относно подобни иновации.