Google е една от малкото компании от технологичния бранш, които създават потребителска електроника, но все още не предлагат собствен смартчасовник.

Слухове за Pixel Watch циркулират в мрежата от години насам и такъв продукт действително се очаква, но официалните данни около него продължават да бъдат твърде оскъдни.

Наскоро обаче ютюбърът Джон Просър е попаднал на достоверни кадри на Pixel Watch, които е пресъздал в няколко изображения, за да ни разкрие някои детайли около предстоящия продукт.

Снимка 526616

Източник: Jon Prosser

Според Просър Pixel Watch може да се появи още тази есен, най-вероятно редом с телефона Pixel 6, като за момента моделът се подвизава под кодовото име rohan.

По негови данни часовникът ще е с изчистен и минималистичен дизайн, тънък корпус и овален екран, а управлението му ще се осъществява посредством въртяща се коронка, подобна на тази в Apple Watch.

Снимка 526617

Източник: Jon Prosser

Много вероятно е Google да готви и специален Wear OS интерфейс за Pixel Watch, но засега не знаем какви точно ще са новостите в него.

Просър също така твърди, че хардуерът в Pixel Watch ще е изцяло дело на Google и ще има поне 20 различни сменяеми гривни за него.

Снимка 526618

Източник: Jon Prosser

Според него Pixel Watch може да се окаже не само един от най-добрите часовници на 2021 г., но и един от най-добрите модели, предлагани на пазара изобщо.