С малки, но значими ъпдейти пристигат тазгодишните смартфони на Google Pixel 7 и Pixel 7 Pro, а цените им остават същите, като на предшествениците им от миналата година. 

Google Maps Immersive View, Neighborhood Vibe и какво ще предлагат новите функции в приложението

С Google Maps картите оживяват

И какво ще може да правим с Immersive View

Дизайнът също търпи известни промени, камерите вече са по-видими и се открояват ясно на лентата на гърба, но може би най-важната промяна е новият чипсет Tensor G2 с до 60% по-ефективни алгоритми за машинно обучение. 

Pixel 7 е с 6.32-инчов дисплей с FHD+ резолюция и 90Hz честота на опресняване, докато при Pro модела виждаме LTPO OLED 6.7-инчов екран, QHD+ резолюция и до 120Hz опреснителна честота. 

Снимка 590225

Източник: Google

И двата модела разполагат с вграден под екрана сензор за пръстов отпечатък и селфи камера с 10.8 мегапиксела, f/2.2 и 93-градусов обхват. 

Главният заден сензор е един и същ и за двата модела - 50-мегапикселов сензор с бленда f/1.85, а вторият е с 12-мегапиксела и обектив с широк обхват, който при Pro модела печели от автоматичен фокус, докато при Pixel 7 автофокусът липсва. 

Снимка 590228

Източник: Google

Pixel 7 Pro разполага и с трети сензор GM 1 с телеобектив и 48 мегапиксела, който осигурява до 5х оптичен зуум и до 30х хибриден зуум. 

Google всъщност залага на макро и зуум способностите на камерите на Pixel 7 Pro като водещи елементи в маркетинга на устройствата. 

Произведеният по четири-нанометрова технология чипсет Tensor G2 е с по-висока честота и по-висока производителност на графичния процесор. 

И при двата телефона имаме фиксирана RAM - Pixel 7 е с 8GB, а Pro моделът разполага с 12GB, а опциите за вградена памет са 128, 256 и 512GB.

Снимка 590226

Източник: Google

Издръжливостта на батериите е друг от козовете на новите Pixel телефони. 

Google обещава до 72 часа работа при енергоефективен режим, за което роля играе и по-ефективният чип. 

Swtich to Android и приложението на Google, което прави прехвърлянето от iOS към Android лесно и бързо

Как да прехвърлим данните си от iPhone на Android най-бързо и лесно

Без кабели

Цените на Pixel 7 започват от 649 евро за модел със 128GB, а по-големият Pixel 7 Pro със същото количество памет струва 899 евро.