Новите Pixel 4 и Pixel 4 XL смартфони на Google са вече факт и предлагат доста нови екстри за феновете на Android, които търсят солидна производителност, приятен дизайн и по-нормални цени от тези на водещите конкурентни марки в индустрията.

Снимка 447977

Източник: Google

Първата особеност на новите устройства, която грабва вниманието ни, е очевидната прилика с тазгодишните флагмани на Apple в конфигурацията на задните камери.

И двата телефона са оборудвани с по два сензора - основна 12.2 мегапикселова камера и такава с 16 мегапиксела за далечно снимане.

Снимка 447973

Източник: Google

Както и предните модели Pixel, камерите на Pixel 4 печелят от редица софтуерни подобрения, което им позволява да правят страхотни нощни снимки и предлагат качествени резултати при заснемане на нощното небе.

Камерата за далечно снимане пък печели от Super-res Zoom технология, с която можем да снимаме качествени снимки от разстояние.

И двата модела разполагат със страхотни екрани. Pixel 4 е с 5.7-инчов OLED панел, а по-големият Pixel 4 XL - 6.3-инчов QHD+ OLED дисплей, като и при двата модела честотата на обновяване е 90Hz.

Снимка 447974

Източник: Google

Телефоните разполагат с достатъчно мощ, благодарение на комбинацията от чиповете Snapdragon 855 и 6GB RAM, но батерията при Pixel 4 е едва 2800mAh, което ни се струва твърде малко.

Pixel 4 XL обаче е с 3700mAh, а утешителната новина е, че и двата модела печелят от бързо зареждане с 18-ватов адаптор.

Дизайна оставихме за най-накрая, защото заслужава особено внимание.

Откровено дебелата рамка в горната част на лицето на телефоните изглежда доста остаряла и обемиста, но има добра причина размерът й да е такъв.

Снимка 447978

Източник: Google

В нея са вградени сензори за лицево разпознаване, както и сензор за движения. Последният е и една от най-атрактивните екстри при тазгодишните Pixel модели и позволява да управляваме телефоните от разстояние чрез жестове на ръцете.

Цената на телефоните също са една от силните им страни.

Малкият Pixel струва 799 долара с 64GB памет, а големият е на цена от 899 долара, което прави новите модели на Google по-достъпни от тези на Apple и Samsung.