Google не спира да обновява и обогатява приложението си Maps, а наскоро компанията съобщи и за две предстоящи нововъведения, чрез които картите ще станат още по-живи. 

Google Maps, Apple Maps и какви данни събират за нас двете приложения

Защо да изтрием Google Maps, aко сме с iPhone

Apple Maps срещу Google Maps

Скоро Google планира да въведе т.нар. Immersive View - режим, който ни позволява да разгледаме дадена локация и местност сякаш сме там. 

Това ще се случва чрез комбинация от изкуствен интелект, съдържание от Street View и данни за метеорологичните условия и трафика. 

Чрез Immersive View ще можем да видим как точно изглежда района на мястото, към което планираме да отидем, като това включва реална презентация на трафика и дори атмосферните условия. 

Ще можем също така да влизаме в ресторанти и други обекти и да се ориентираме с пълна точност за разположението им, натовареността от посетители и други техни особености. 

Втората услуга, която скоро ще е част от Google Maps, се нарича Neighborhood Vibe и цели да ни даде поглед върху духа и особеностите на цели квартали. 

Снимка 589208

Източник: Google

Така предварително ще можем да разберем с какви неща се отличава даден квартал и дали в него ще можем да намерим подходящи места за хранене или забавление например. 

Neighborhood Vibe ще ни показва и снимки от него, разположение на банкомати и други важни за нас обекти. 

Waze, навигация без интернет и какви са преимуществата на приложението пред Google Maps

Навигация без интернет: Waze го може по-добре от Google Maps

За да стигаме винаги от точка А до точка В

В следващите месеци новите функции в Google Maps предстои да се тестват в Лос Анджелис, Сан Франциско, Ню Йорк и Токио, а след това ще станат достъпни и в повече градове по света.