Защитните стъкла Gorilla Glass на компанията Corning от години са част от повечето водещи флагмани и смартфони на пазара, като до момента най-високият клас бе Gorilla Glass Victus+. 

Nothing Phone (1), JerryRigEverything, PBK и колко здрав е новият смартфон

Колко здрав е Nothing Phone (1)

Добро представяне

Тази седмица Corning представи следващо поколение на Victus, което може да се похвали с подобрена структура и още по-голяма здравина, както и по-висока защита за по-големи джаджи, като таблети например. 

Според информацията в блога на компанията новият Victus 2 ще продължи да предлага защита срещу надрасквания, но вече ще гарантира и защита при изпускане върху бетон от метър височина. 

Снимка 597674

Източник: Corning

Gorilla Glass Victus 2 би трябвало да удържа и на изпускания върху асфалт от два метра височина, а от Corning казват, че стъклото е до четири пъти по-здраво от конкурентните алтернативи. 

Към момента новото покритие продължава да се тества от потребители в реални условия и се очаква да излезе на пазара в следващите няколко месеца. 

Снимка 597673

Източник: Corning

Големият въпрос е кои ще са първите модели, които ще ползват Victus 2, както и дали е възможно новото стъкло да елиминира нуждата от допълнителен стъклен протектор за екрана, което ни се струва малко вероятно. 

JerryRigEverything, Samsung Galaxy Z Fold 4 и колко издръжлив е новият сгъваем смартфон

Лесно ли е да счупим Samsung Galaxy Z Fold 4

Впечатляващо представяне на новия телефон

Имайки предвид, че серията Galaxy S на Samsung oбикновено залага на Gorilla Glass, бихме могли да предположим, че предстоящите S23 модели ще са сред първите телефони, които ще бъдат оборудвани с Victus 2.