Тази седмица Goldman Sachs съобщи, че работи съвместно с Apple по създаването на нова кредитна карта, която ще носи допълнителни благинки на потребителите на Apple.

Картата ще използва платформата на Mastercard и ще се интегрира с Apple Pay, но ще може да бъде използвана и за покупки на места, където Apple Pay все още не е активен.

От Wall Street Journal казват, че картата на Apple ще бъде придружена от цял куп нови мобилни системи, някои от които ще наподобяват тези в Health приложението на iOS. 

Снимка 408176

Източник: iStock

Потребителите ще могат да си задават различни цели или да си налагат различни лимити, и ще бъдат възнаграждавани за постигането им.

Това откровено звучи като още един източник на пари и безмерно количество данни за бизнеса на Apple, но нали вече свикнахме с тези неща? Проектът е доста показателен и за това, че Apple не успя да разгърне потенциала на Apple Pay - услуга, която все още е недостъпна за милиони iOS потребители.

По данни на WSJ, компанията вече е инвестирала 200 милиона долара в проекта, но не се знае кога и къде картата ще влезе в употреба.