Преди около година Amazon представи първия вариант на очилата си Echo Frames, които бяха достъпни само за хората, получили покана от компанията.

Сега обаче очилата стават достъпни за всички, след като наскоро бе обявено, че Echo Frames ще бъдат обновени в нова версия, по-здрава и способна от първата.

Уви, Echo Frames не са AR очила и пред очите ни няма да се появяват съобщения или напътствия от GPS-a, но представляват приятно решение за всеки, който обмисля да поднови обикновените си диоптрични очила.

Снимка 506507

Източник: Amazon

Echo Frames са оборудвани с четири микрофона, през които можем по всяко време да извикваме Alexa, както и да управляваме смартфона си.

Идеята е, че чрез очилата можем да правим обаждания и да се възползваме от функциите на виртуалния асистент, без да е нужно да бъркаме в джоба си.

Новата версия на Echo Frames е доста по-атрактивна от първата и може да се похвали с титаниеви рамки и карбонови нишки, които допринасят за здравината и визуалните качества на продукта.

Снимка 506506

Източник: Amazon

Чрез очилата можем да контролираме и други умни джаджи у дома, като в тях има и сензори за автоматично регулиране на звука според страничния шум.

Това, което ни озадачава обаче, е твърде малката батерия в тях, която не позволява да използваме очилата като заместител на слушалките.

Тя издържа на по-малко от два часа музика и мултимедия и до два часа при говорене, което означава, че ще трябва да зареждаме очилата всеки ден, ако искаме да ги ползваме пълноценно.

Amazon Alexa и за какво ползваме виртуалния асистент по време на пандемията

С какво ни помага Alexa по време на пандемията

Виртуален приятел в нужда се познава

Цената им е 250 долара, което пък ги прави разумна алтернатива на скъпите дизайнерски марки за рамки, като бонусът тук е, че получаваме и достъп до Alexa.