Работници на най-големия онлайн търговец Amazon ще стачкуват в седем града в Германия заради заплащането, което получават. Действията са планирани за поне два дни през тази седмица , като са започнали още в неделя, става ясно от германския профсъюз Verdi, пише Reuters.

Стачката ще протече под мотото "Без повече намаление върху нашите възнаграждения" и се свързва пряко с периода Amazon`s Prime Day, когато компанията на Джеф Безос предлага изгодни намаления на специални клиенти.

Германия е вторият най-голям пазар за Amazon след САЩ. Американската платформа за онлайн търговия се бори от доста време с профсъюзите в европейската страна. Те изискват по-високо заплащане на служителите и по-добри условия за работниците в логистиката, които стачкуват доста често от 2013 година насам.

"Докато Amazon печели от офертите, които предлага по време на Prime Day, германските служители бяха лишени от своите възнаграждения", казва специалист от Verdi.

Според информация от профсъюза стачката ще засегне обектите на Amazon във Верне, Рейнберг, Лайпциг, Кобленц и Бад Херсфелд.

"Компанията трябва най-накрая да приеме общи правила за възнаграждението на служителите в секторите за продажби и поръчки", твърдят от Verdi.

От профсъюза настояват да се приемат общи правила за целия сектора за търговията на дребно в Германия. Така те ще важат и за Amazon и ще се избегнат некоректни действия.

Американският онлайн търговец управлява 12 склада в Германия. Компанията на Безос планира да отвори и още един до края на година, който ще даде работа на 2 800 жители.

Amazon наема 1800 служители в Европа до края на годината

Amazon наема 1800 служители в Европа до края на годината

Позициите ще бъдат отворени на френския пазар