Дамите с малки и стегнати гърди изглеждат по-млади в очите на мъжете. Всъщност бюстът помага на силния пол да прецени изцяло жената и дори да си ориентира за нейната възраст, показват редица проучвания.
Лицето може и да заблуди господата, но не и гърдите. Изкуствени или естествени те издават без никакъв проблем много женски тайни.

Пищният бюст е характерен за по-възрастните дами, а в последните години изкуственият издава само тяхната суета, но не и годините им. Много представителки на нежния пол все още заблудено вярват в мита, че мъжете са луди фенове на големите атрибути и малките гърди не са на почит.

Така и самите те предпочитат да имат добре оформени прелести.
"Формите на жената са най-вече въпрос на вкус за мъжете. Разбира се, че много господа наистина предпочитат големите женски прелести, но друга голяма част копнеят за стегнати и по-дребни гърди.

Те са далеч по-чувствителни, докато големите не са така сензитивни, защото имат повече мастна тъкан и жлезите, които са свързани с възбудата се намират дълбоко под нея. Жените не трябва да забравят, че най-апетитно е винаги естественото", обяснява д-р Брад Лоркин.