За да бъде една една от най-успешните български тенисистки през последните 10 години, Цвети Пиронкова е на корта още от четиригодишна. И след толкова зрелищни победи, днес тя може да покаже на света още един свой успех. Защото освен на тениса, Цвети е страстна почитателка и на модата.

Именно това нейно влечение я отвежда на един терен, на който досега не се е появявала. Не е и стъпвала дори. За съвсем различната посока в развитието си тя намекна още през 2016 г., когато на Уимбълдън излезе на корта с екип от марка, за която дотогава никой не беше чувал.

От тогава до сега минават две години. Време, което Цвети използва, за да развива и работи въхру това, което представи официално миналата седмица - собствена марка за спортни дрехи Pironetic. 

Цвети Пиронкова, Pironetic и стартът на собствената ѝ марка

Цвети Пиронкова и новата й собствена марка

Голямото чакане свърши

А Цвети просто е чакала правилният момент. "Идея се върти в главата ми отдавна, но преди около две години реших, че е време да действам. С малко кураж и с правилните хора, направихме първите стъпки."

Снимка 386329

Източник: Pironetic

Но колкото и вълнуващо да е едно подобно начинание отстрани, то не е никак лесно. Особено ако трябва да се съчетава и със състезателна кариера, и с майчинство. Но както се казва, ако има желание, има и начин.

Именно заради спорта Цвети винаги се старае да бъде максимално организирана и да има добър план. "Аз съм активен човек, свикнала съм с този начин на живот и преодоляването на подобни предизвикателства ми доставя удоволствие."

Предизвикателство се оказва и изборът на име. От една страна Цвети иска то да олицетворява характера на спортната марка, а от друга - да звучи модерно, автентично и оригинално.

Снимка 386332

Източник: Pironetic

"Така се роди Pironetic - съчетание от моето име и усещането за енергия и атлетизъм, които спортът и движението ни дават."

Pironetic стартира с онлайн магазин и с дамска колекция. Тя е за всички жени и момичета, които спортуват, но и за тези, които досега не са. Един вид предизвикателство от страна на Цвети към женския пол - да бъдат активни и да направят първата крачка към движението. А тя пък им гарантира, че моделите ще им донесат усещане за свобода и комфорт през целия ден, както и през всяка задача, свързана с диначиното им ежедневие.

Снимка 386330

Източник: Pironetic

Какви са материите, които сте използвали?
Линиите са класически, но с интересни и артистични дизайнерски хрумвания. В тях са съчетани последно поколение технологични материи и традиционен памук, завършени с много внимание към детайлите.

Нашият емблематичен и оригинален авторски брандиран принт в Монохромната линия, създаден специално от български дизайнери, представя и един по-абстрактен почерк в изписването на новия бранд.

Как избрахте цветовете?
В цветната линия се открояват любимите ми пастелни тонове - розова пудра, мента и праскова, излъчващи женственост и нежност и елегантно допълват изчистения дизайн на моделите.

Цветовете мента и праскова носят също асоциация за свежест и хармония, стоят добре с всички тоналности на кожата и открояват оригиналните детайли и свободата, която носят нашите модели и кройки.

С кого разработихте спортната линия и марката?
Цялата бранд концепция, от идеята до този момент, разработихме заедно със съпруга ми Михаил Мирчев. С него имаме много сходни интереси и вложихме в тази идея много желание и любов.

Като хора, които са се занимавали с професионален спорт обаче, сме на ясно че добрият екип е решаващ за добри резултати. В този ред на мисли, внимателно подбрахме екип от професионалисти, с които да реализираме този проект.

Koe отличава Pironetic от другите спортни марки?
Всяка си има собствен характер, нашата също. Pironetic има собствен почерк, който се надявам нашите клиенти скоро да разпознаят. Заложили сме на оригинална визия, на изискан вкус в кройките и цветовете, и на отлични материи. А и разказваме история с послания, които да вдъхновяват.