Всеки иска да изглежда добре, но не всеки устисква ден след ден да минава през строгия режим за перфектно тяло. Теа Минкова обаче го прави. Вероятността и вие, като нас, да сте попадали на нейни снимки в Instagram не е никак малка, защото в социалната мрежа тя има над 20 000 последователи.

Ако все още не се сещате за коя Теа говорим, даваме джокер - тя е приятелката на актьора Наум Шопов. А когато двама души са в дългогодишни интимни отношения, няма как и тя, също като половинката си, да не прекарва доста време във фитнеса.

Конкретното изражение в числа при Теа е от три до пет пъти в седмицата, като една тренировка ѝ отнема около час. Храни се и по пет пъти на ден. И ако това можехме (донякъде) да го предположим, то нямаше как да знаем, че в момента Теа учи две магистратури едновременно: Финанси и банково дело и Управление на Европейски проекти. "И двете в Софийски университет."

Всичко това ни звучи като доста натоварен график, но тя има своята тайна за справянето с всяка една от задачите в ежедневието си. "Ако са наредени в правилен ред, е лесно."

Връщаме се на тренировките, където Теа най-сериозно набляга на "крака и "дупе".

"В последно време стана толкова модерно, че в социалните мрежи могат да се видят предимно видеа с упражнения за тези части на тялото, което пък позволява всяка тренировка да се различава от предишната."

По отношение на храната дните ѝ не се различават толкова един от друг. При петте ѝ хранения на ден, закуската и обядът са най-обилни. "През останалото време просто "снаквам"."

Двамата с Наум Шопов приготвят храната си сами. Това упражнение им отнема 30-40 минути вечер, когато готвят всичко за следващия ден. Ако пък отворим пазарските им чанти, в тях най-голямо ще бъде количеството на зеленчуците. "Изградили сме си го като навик и се купуват почти всички възможни зеленчуци на пазара + месо."

Не пропускат и възможност да тренират заедно, като Теа казва, че рядко е в залата без Наум. Него тя определя и като своята мотивация. "Толкова е сериозен, отдаден и последователен в това, което прави, че няма как да не се заразя поне малко от него." И на закуска прави протеинови палачинки.

Колко време отделяте на социалните мрежи?
Не бих казала, че съм от хората, които са постоянно с телефон в ръка. Времето, в което хапвам или правя кардио, е заделено и за социалните мрежи.

Всеки, който е попадал на профила ви, е видял, че пътувате доста. Тренирате ли, когато сте на почивка?
Интересното е, че всеки път с Наум си казваме, че няма да тренираме по време на почивка, но още на първия ден имаме нужда от раздвижване. През лятото, когато сме на море, плуваме най-малко по час на ден.

Кой е любимият ви хаштаг за снимки от фитнеса?
В последно време май използвам #позимози. Като цяло, снимките във фитнеса са винаги доста неестествени.