Миналогодишната носителка на титлата "Мис Силикон" представи България в Колумбия.

Блондинката се яви на конкурса "Miss Summer International 2016" и грабна лента и корона за най-красива европейка.

Габи изкара 10 дни на колумбийска земя. Успя да премине през няколко предизвикателства, за които ни разказа.

Пътят към България обаче се оказал тежък и продължителен. 48 часа...

Снимка 261368

Габи, кога се завърна от Колумбия?

- Преди седмица.

Разкажи за участието си на "Miss Summer International 2016".

- Това е конкурс, който се провежда за 12-а година. Бяхме участнички от 30 държави, като аз представях балканския регион, което включва красивите държави от Балканите - България, Македония, Гърция.

Как се стигна до там точно ти да ни представиш на този конкурс?

- Разбрах за конкурса от "Мисис България" Мариана Маринова. Записах се и ме одобриха да участвам.

Какви са условията, за да участваш?

- Първо - трябва да си ставал "Мис". Второто - исках да видя дали мога по някакъв начин да успея, защото в България хората не гледат сериозно на тези конкурси. Там имаше програма, всеки ден ставах в 5, за да мога да тренирам до 6 ч. в залата. След това в 6:30 ни събираха всички и ни правеха грим и прическа. Журито оценяваше не просто по красота, а всяко едно нещо - колко си комуникативен, оценяваха качествата ти, като например, дали закъсняваш, абсолютно всичко.

Снимка 261372

Каква е идеята на този конкурс?

- Това е конкурс, който събира жени от 30 държави. Има благотворителна кауза.

Каква е тя?

- Една от каузите е да се съберат пари за къщи и бедните там.

Колко дни изкара в Колумбия?

- 10.

Имаше ли от страна на останалите представителки някакви "мръсни номера", както се случва тук в България?

- Не. За жалост, колкото и тъжно да звучи - колкото по-далеч от България, толкова по-добре. Колкото по-малко българи, толкова по-хубаво. Там всички момичета бяха много лъчезарни. Хората са услужливи. Бях в една стая с момиче, което е латиноамериканка. По цял ден ми помагаше - направи ми косата и ме гримира. Това е нещо, което в България не мисля, че някой ще го направи, особено като знае, че си му конкуренция.

Снимка 261383

Как протече самия конкурс, колко етапа имаше?

- Всеки ден имаше по нещо различно. Първият ден всяка от нас трябваше да представи държавата си с презентация. Бях избрала за тема "Черно море", като избрах да покажа Варна, Бургас, Балчик... Имаше и състезание - кой ще се справи първи в кухнята, като ти дават 2 минути и трябва да приготвиш нещо. Аз направих салата с риба тон. Станах първа. Имахме и вечер, в която си разменяхме подаръци. Бях избрала българската мартеница. Беше ми малко трудно да им го обясня, но в крайна сметка ме разбраха.

Снимка 261371

Какво включваше финалният етап през последния ден?

- Всичко отново започна много рано, защото там има организация, а не е както тук - отиваш за 2 часа и това е. Цял ден репетиции и хореография. Преди това - фотосесия. Първият тур беше с бански, а вторият - всяка от нас беше избрала костюм от държавата си. Аз носех традиционна българска носия. Бях и с официална рокля. Имаше и тур, в който индиец ни беше дал типичните индийски облекла.

Ти взимаш лента за...

- Взех лента и корона за "Miss Summer Europe". От европейките аз станах първа.

Снимка 261370

Т.е. там има разделение на отделни континенти...

- Да.

Колко първи места имаше ?

- "Мис Европа", "Мис Азия", "Мис Индия" "Мис Латинска Америка" и една корона, която е "Мис Интернешънъл" и е за омъжени жени.

А ти си представителката на "Мис Европа", като цяло, нали така?

- Да.

Имаше ли предизвикателства за теб в Колумбия?

- Влязох в угаснал вулкан. Казват, че това е вечната младост. Масажират те, после се потапяш в кал и следва едно езеро, където местните те къпят. Първо не посмях, но после си казах, че може и да не отида за втори път на това място и го приех това предизвикателство.

Снимка 261381

Има ли голяма престъпност там?

- Не е толкова голяма, колкото може би се очаква. Аз не съм се движила сама по улиците. Там никой не ходи по сам. Всички се движат с коли. Ние се придвижвахме с автобус. Има много бедни хора. Изключителна мизерия. Не е място, където бих се върнала и не е място, където бях живяла. Щастлива съм, че съм родена в България. Дори най-добрият им плаж не е хубав. Нашите са светлинни години пред тях. Не са европейски плажове, на които ние сме свикнали. Там също хората не са точни, закъсняват по 2-3 часа и за тях не е проблем. Неточността им не ми хареса.

В Колумбия опасно ли е хубава жена сама да се разхожда по улиците?

- Мен ме гледаха много странно, защото съм тяхна противоположност - руса и слаба. Мъжете може би не ме харесаха, не бях точно техния тип. Отличавах се и нямам задните части, които са типичните за тамошните жени. Не съм техният критерий за красота. Там аз не съм красива. Красива европейка съм, но за там - не съм.

Снимка 261369

Случи ли ти се някакъв гаф?

- Денят, в който си тръгвах, беше най-екстремен, защото щях да изпусна полета. Таксито ми закъсня с около 1 час. Градът, в който бяхме Баранкия, е на 2 ч. път от града, в който е летището в Картагена. Таксито освен, че закъсня се счупи и по средата на пътя. Дойде нова кола. Шофьорът не разбираше английски. Мислех, че ще изпусна полета. Стана ми много лошо. През целия полет ми беше много зле. 48 часа пътувах, сменях 3 полета и имах много престой. Беше някакъв ад. Почти 2 дни се прибирах.

Снимка 261382

След като се върна в България, имаш ли планове за нещо ново?

- Ще наблегна на образованието си. Уча икономика. Искам да се занимавам с нещо по-сериозно, защото доказах на себе си и хората, че отидох на място, където, за да те признаят сред 30 държави в света, не е малко.

В друг конкурс ще участваш ли скоро?

- Мисля да спра. Ходила съм на 4 конкурса. През 2013-а бях на "Best Erotic" и станах победителка. 2015-а на "Мис Силикон" също станах победителка. След това участвах на едно нещо, което беше - двойничка на Барби и отново станах победителка. Отидох на 4-и конкурс сега, явих се и се прибрах с короната. Мисля че това е достатъчно. Четири конкурса и четири корони. Приключвам ги. Мисля, че трябва да започна да се занимавам с по-сериозни неща. Това не означава, че ще се отдръпна от всичко. Декември идват празници и сигурно ще направя пак нещо благотворително. Постоянно правя благотворителни каузи. И може би ще организирам и някакъв конкурс, но още не съм решила.

Снимка 261386