Сагата с наднорменото тегло на режисьора Люси Иларионов не е тайна за никого. Преди година той се подложи на специална операция в турската болница "Гювен Анкара" при проф. д-р Гьокхан Яджъ. А резултатът, който е в полза на Люси, е близо 100 килограма надолу от теглото му. Той обаче твърдо е решил да отслабне още и продължава. Сега тежи под 100 килограма.

Снимка 294614

В присъствието на д-р Яджъ, който в момента е в България, за да консултира безплатно пациенти утре (19 май), в представителството на турската болница тук, режисьорът направи още признания за причините, накарали го да се оперира, както и за състоянието си сега. И още нещо - каза кой му е помогнал да стигне до правилния лекар и здравно заведение. Режисьорът уточни пред Lifestyle.bg, че мечтаното от него тегло е онова от времето, когато беше част от Up Down.

Снимка 294623

Люси, какво те провокира да се промениш и да отслабнеш?

За влизането ми в "Биг Брадър" трябваше да мина през медицински изследвания и останах като гръмнат от здравословните проблеми, които се оказа, че имам. През годините се премирявах с болките в краката, с кръвта, която постоянно ми течеше от носа, със ставането ми по 10 пъти на нощ, за да ходя в тоалетната, както и с други неща, които не искам да споделя... По време на тези прегледи разбрах, че имам и диабет тип 2. Това беше странно, защото аз никога не съм се съобразявал какво ям - хапвал съм и сладко, и люти чушки... всичко. Дори по това време се наложи да ми направят хирургическа интервенция. Лекарят каза, че положението ми е много страшно и отказа. Кръвната ми захар беше 17.3. След всичко това аз разбрах, че съм болен човек.

Снимка 294607

Като отидох в болница "Гювен" в Анкара ми откриха 8 или 9 болести. Здравето ми е причината, за да предприема мерки, не беше от каприз или суета... В "Биг Брадър" дори бях първият, който се съблече по бански и скочи в басейна. Килограмите никога не са ме притеснявали, както и моята приятелка Ани Хоанг. Така че никога не съм бил притискан от близки или от фенове, за да отслабна.

Истината, за да се подложиш на операция за отслабване, всъщност е страхът за здравето ти, който си изпитал - така ли е?

Да, това най-много ме притесни, за да взема сериозни мерки и да сваля килограми. Разбрах, че такава интервенция у нас не се прави и започнах да търся варианти да се оперирам в чужбина. Така стигнах до Мерилин (Мерилин Хасанова е връзката между пациенти и турската болница "Гювен Анкара" в офиса й у нас, б.а.) ... Всъщност с нея се свързах, благодарение на Христо Мутафчиев, който ме посъветва да се обърна към Мерилин. Дори го срещнах преди да дойда тук сега...

Снимка 294611

Ани Хоанг, Люси Иларионов и Мерилин Хасанова

Беше ли те страх от операцията?

Не. Бях в безизходица. Страхът ми беше дали докторът ще се съгласи да ме оперира. Месеци преди това се интересувах и бях чел и гледал много клипчета по темата. Докторът ми каза да видим и друга операция, но аз казах - не, искам точно тази! И много се радвам, че бях одобрен и още на следващия ден бях опериран. Ани - моята приятелка, се притесняваше много повече и се разплакваше дори... За всичко, което направи за мен, искам да й благодаря!

Снимка 268810

Какво ти препоръчаха лекарите да спазваш и да правиш след операцията?

Снимка 294612

След операцията, започнах да си създавам нови хранителни навици. В момента много по-трудно свалям килограми. Купих си вече кантар и почти всяка вечер се меря. Изненадвам се, ако съм свалил 200 грама, на другия ден съм качил 50 грама... нормално е това. Усещам, че мога да отслабна още и най-хубавото е, че успявам да си направя режим на хранене. Нещата, които се опитвам и сега да спазвам, а и д-р Яджъ ми е препоръчал, са няколко: храня се бавно и дъвча много - нещо, което съм пренебрегвал и съм се хранел страшно бързо. Другото е да пия вода. И до сега избягвам тестените изделия, газираните напитки, сладкото, картофите и ориза, въпреки че в супички хапвам картофи и ориз. Смятам да свалям още килограми.

Снимка 294608

Мечтаните от мен са 85 - т. нар. "ъп даун" от едно време (през 90-те Люси пееше и танцуваше с момчешката група Up Down, б.а.). На фитнес не ходя, а и д-р Яджъ забранява, препоръчва да плувам.

Какво се случва с кожата, след свалянето на много килограми, как и кога се коригира, когато е увиснала?

Сега не мога да мисля за тази увиснала кожа (смее се, б.а.). При мен слава Богу не е много, защото съм спортувал и танцувал и тялото ми е в добра кондиция. ("Абдоминопластика се казва пластичната интервенция, която се прави за коригиране на кожата. Към нея се прибягва едва, след като пациентът достигне желаните килограми, което обикновено е на втората година, след операцията", пояснява Мерилин Хасанова б.а.).

Изводът какъв ти е за това, което се е случило?

Снимка 249087

Признавам, че никога не съм се съобразявал какво ям - чревоугодник съм. Когато съм бил с някого и той е хапвал с мен. Храня се красиво!

Снимка 294605

Още от малък, което може би е проблем у нас, родителите ми не са ме възпитавали как да се храня. Ще уточня, че не е вярно, че не бих могъл отново да си върна предишните килограми. Ако започна да си хапвам и сладичко, и всичко останало, това ще се случи. Скоро опитах турска халва, вярно, беше за диабетици, но не ме съблазни. И да подчертая, че съм правил много пъти диети преди операцията, пробвал съм и една "японско чудо" и наистина смъкнах доста килограми - 40. Това беше по времето, когато участвах в "Денсинг стар". Но след време килограмите отново се връщат.

Снимка 294606