Тя не обича да говори за себе си, също както повечето актьори. В опит да покажем малко повече от жената Ана Пападопулу - тази извън театъра, киното и телевизията, ѝ зададохме немалко въпроси.

Научихме само, че обича тихите вечери и иска да има повече свободно време, за да го прекарва със семейството си. И толкова.

Затова пък Ана обича да разказва за професията си. Не заради друго, а просто защото ролите и работата ѝ я описват най-добре. И тук разказа немалко...

От многото персонажи, които е изиграла, любим образ Ана няма. В процеса на работа обаче всяка роля я заинтригува. А наистина интересно ѝ става, когато се налага да се превъплъти в роля, която е много различна и специфична. Точно като в шестия сезон на "Откраднат живот".

Ана Пападопулу като посланик в "Нощ на театрите"

Източник: Нощ на театрите

Ана Пападопулу като посланик в "Нощ на театрите"

Макар и за кратко, тя беше част от докторския свят на сериала - като събудилата се от кома Ева, съпругата на доцент Банков (Юлиан Вергов).

Ана има относително кратко време да се подготви за ролята. А състоянието на героинята й Ева Банкова изисква сериозно проучване и консултации, защото "екипът от сценаристи създава толкова плътен и драматичен персонаж"... И въпреки че на терен да разполагат с професионални консултанти (д-р Павлов от Окръжна болница и други лекари), които са неотлъчно до актьорите и им помагат, тя прибягва до помощта на семейството си.

"За радост имам братовчеди и вуйчовци анестезиолози, които много ми помогнаха и споделиха опита си относно пациентите в кома с мен." Всъщност, за тях е било и интересно, и любопитно, защото са големи фенове на сериала.

Ана Пападопулу и Юлиан Вергов в "Откраднат живот"

Източник: 8pm

Ана Пападопулу и Юлиан Вергов в "Откраднат живот"

Според Ана основната причина хората толкова много да харесват "Откраднат живот" се крие в изключителното ниво на професионализъм, с което екипът и Dream Team подхождат към сериала, героите, историята и заснемането му. И за нея е било истинско удоволствие да работи в подобна среда. Благодарна е и за доверието на Евтим Милошев и хората му, които ѝ поверяват толкова важна за сериала роля.

"Беше безкрайно интересно, любопитно и вълнуващо да пресъздам образа на Ева. А да си партнирам с Юлиян Вергов - радост за пореден път. Беше и много отговорно, защото тя е героиня, за която много дълго се говореше и зрителите очакваха с нетърпение появата й."

И от съпруга на доцент Банков в "Откраднат живот" Ана Пападопулу се преобразява отново в съпруга, дори в две. Първата е тази на Иван Бърнев в постановката "Дивата патица" от Хенрик Ибсен, чийто премиерни дати бяха на 12 и 13 октомври на Камерна сцена на Народен театър "Иван Вазов".

Режисьор на спектакъла е Крис Шарков, а Ана си партнира и с други добре познати актьори от трупата на театъра като Елена Телбис, Цветан Алексиев, Илиана Коджабашева, Валентин Ганев, Валентин Балабанов, Сава Драгунчев, както и с един млад студент от НАТФИЗ - Васил Илиев. Интересната сценография е дело на Никола Тороманов, а музиката - на Асен Аврамов.

Ана Пападопулу и Иван Бърнев в "Дивата патица"

Източник: Народен театър "Иван Вазов"

Ана Пападопулу и Иван Бърнев в "Дивата патица"

Какво е въздействието на спектакъла "Дивата патица" и с какво ви грабна пиесата?
За мен е истинско предизвикателство да играя Ибсенова героиня. Това е една пиеса, създадена преди около 100 години, но присъщо за класиците, звучи абсолютно актуално и днес.

Има няколко нива, на които работи текстът - сблъсъкът между илюзиите и истините, в които живеем, греховете, които наследяваме от своите родители. Мъжът и жената в архетипните си начала и сблъсъкът между техните гледни точки за добро и лошо.

Голяма тема в пиесата е и капитализмът и неговите жертви, а именно хората на изкуството, защото главните герои в пиесата са фотографи. Текстът е изключително дълбок, честен и покъртително актуален.

Разкажете ни за новия филм на Мариус Куркински, в който също участвате?
Снимките започват в края на октомври, а работно му заглавие е "Засукан свят". Сценарият е на Емил Бонев по разказ на Николай Хайтов. Мариус е и главен актьор във филма, и режисьор. Моята героиня е негова съпруга. От няколко години чакам проекта да се реализира и вече съм много удовлетворена, че започваме снимки. Филмът ще бъде заснет основно в Ивайловград и в района около града.

Какво друго да очакваме от вас в близко бъдеще?
В Народния театър започваме репетиции на пиесата на Константин Илиев "Наблюдатели", с режисьор Явор Гърдев. Премиерните дати са 21, 22, 23 декември.