В петък, 8 ноември, френският Le Parisien съобщи, че анонимна дама от френски произход е завела дело срещу режисьора и носител на Оскар - Роман Полански, за сексуално посегателство срещу нея, извършено през 1975 г.

60-годишната потърпевша пледира, че Полански я е изнасилил във вилата му в Швейцария, когато е била на 18 години, като още през 1993 г. е споделила за преживяването си със сегашния и съпруг.

Това е четвъртото подобно дело срещу Роман Полански, който преди около 40 години избяга от САЩ във Франция, след като бе обявен за виновен за изнасилването на 13-годишно момиче през 1973 г.

Според изявление на адвокатите на Полански пред Variety, режисьорът "твърдо отрича" последните обвинения срещу него. Те изтъкват, че сегашните разкрития идват подозрително близо до излизането на последния филм на Полански J'accuse само след няколко дни.

Трето обвинение за изнасилване срещу Роман Полански

Трето обвинение за изнасилване срещу Роман Полански

Още една жена обвини известния режисьор, че я е насилил докато е била непълнолетна

Потърпевшата пък споделя, че именно този филм я е накарал да разкрие истината за случката отпреди повече от 40 години.

"Изнасилването е бомба със закъснител - споменът за него не избледнява, а се превръща в призрак, който те преследва и променя по невидим начин", казва тя.