Eмилия Кларк е една от най-големите звезди в сериала "Игра на тронове" (Game of Thrones). Актрисата се завърна в ролята на Денерис в седмия сезон, който започна вчера и се гледа с още по-голям интерес, тъй като страховитото шоу е на финалната права.

Зимата идва на 17 юли (ВИДЕО)

Зимата идва на 17 юли (ВИДЕО)

Предпоследният сезон на "Game of Thrones" започва в неделя по HBO

Денерис Таргариен е централен образ още от самато начало на сагата. В седмия сезон тя се отправя към царството на Вестерос, за да започне последната кървава битка за трона.

По повод премиерата на предпоследния сезон актрисата Емилия Кларк споделя коя е сцената, която никога няма да забрави. Оказва се, че тя е още в самото начало на историята, когато й се налага да изяде сърцето на кон. Сурово! 

30-годишната звезда още се разтреперва, когато си спомня момента, в който Данерис трябва да изяде сърце на жребец - древна традиция на Дотраките. Причината да го прави е, че носи детето на Хал Дрого.

Емилия Кларк сподели пред Mirror, че тя всъщност е била щастливка, защото сърцето било толкова отвратително, че на нея изобщо не й се налагало да играе. По думите й вкусът му бил на нещо средно между белина и сурова паста.

Най-ужасното е, че докато бъде заснета сцената актрисата е трябвало да изяде 28 сърца. Кларк разкрива, че до крака й имало кофа, в която тя повръщала след края на всеки дубъл.