Актрисата от италианското кино за възрастни Илона Сталер, популярна като Чичолина, се завръща в политиката. Тя ще се кандидатира за общинска съветничка в Рим, пише topnews.ru.

61-годишната Илона Сталер вече има добър опит в политиката като екс-член на италианския парламент и ще се бори за мандат от Италианската либерална партия.

Чичолина ще огласи намеренията си официално утре, но вече е разпространила своята програма. Нейна цел е разрешаването на еднополовите бракове, легализация на проституцията и леките наркотици, защита на човешките права на осъдените. Очевидно профилът на бъдещите й битки е в зона, чиито специфики Илона Сталер познава добре.

През 1987 година порно звездата Чичолина бе избрана в Палатата на депутатите на Италия, където се занимаваше със законодателство до 1992-а.

През септември 2011-а тя обяви създаването на Партията на оптимистите-футуристи, чиято главна цел бе борбата с корупцията. Пак по същото време Сталер имаше намерение да се кандидатира за кмет на Монца, но впоследствие се отказа. Опита се да стане депутат и в унгарския парламент, неуспешно.

Илона Сталер е родена през 1951 година в Будапеща. Прави кариера като порноактриса в Италия, от 1972-а година има италианско гражданство. През 1991-а Сталер се омъжи за американския художник Джеф Кунс и му роди син, но бракът им се разпадна и тя отново се върна в Италия.